Magazin

Plaža Šodroš: Pitomi raj za uživanje uz Dunav

S obzirom da je još uvek mnogima nepoznata i da nema komercijalni karakter, plaža Šodroš predstavlja raj za sve one koji žele da se uz Dunav osame i uživaju u suncu i kupanju.

Udaljena samo nekoliko stotina metara od Štranda, ta divlja plaža na početku Ribarskog ostrva otvorena je za sve posetioce. Tu se mogu sresti stari, mladi, porodice s decom, ali i oni koji žele da i svojim kućnim ljubimcima prirede letnji užitak.

Mnogi Novosađani na Šodroš dolaze godinama zbog intimnije atmosfere, što tu plažu, kako nam je rekla Ljiljana Zeljković, čini posebnom i opuštenijom od ostalih.

“Dolazim 30 godina ovde i sviđa mi se što nam nije potreban novčanik. Plaža je dostupna svima, postoje kafići i restorani ako želimo da se osvežimo, a cene su veoma pristupačne. Na plaži se uglavnom svi poznaju, a novi posetioci su uvek dobrodošli. Ne bih želela da neko sredi ovu plažu, kao što su hteli, jer bi ulaz u tom slučaju trebalo da se naplaćuje, te onda ovde ne bi bilo isto“, kazala je Ljiljana Zeljković.

Sodros-(18)

S njom se složio i Dušan Jurik, koji je dodao da je plaža pogodna jer uvek ima gde da se parkira i zbog toga što nikada nije gužva.

“Nije najlepša plaža u gradu, ali je intimna”, kazao je Jurik.

Dodaje da ovde dolazi da se rashladi i da bi se sklonio od gradske vreve.

“Štrand je prenatrpan, svi su jedni drugima na glavama pa nemaš gde da staviš peškir, ovo je jedno pristojno mesto”, veli Jurik.

Iako ovde nema zabavnih sadržaja, na Šodroš svakodnevno dolaze i mladi koji se odmaraju i, kako kažu, ipak pronalaze zabavu na plaži bez glasne muzike, kako na vodi, tako i na pesku.

Sodros

“Plaža se dosta promenila i napredovala jer ima dosta onih koji čuvaju Šodroš, ali još uvek mnogi ne znaju za nju”, rekla je Milica Gluvajić dok je u plićaku čekala svoje drugare.

Pošto je sunce postajalo sve jače, ostavili smo naše sugrađane da uživaju u čarima te plaže – neke u debelom hladu uz partiju karata, a neke sunčajući se na pesku.

Jezero Bešenovo – biser prirode na 30 kilometara od Novog Sada

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

359 Shares
359 Shares
Share via
Copy link