Lifestyle

Zašto Krstići idu za Beograd, ali se uvek vraćaju u Novi Sad?

Novosađani ih znaju kao bend koji svira u London pub-u, novinare koji rade na Radio-televiziji Vojvodine (RTV) ali i kao nasmejanu novosadsku braću prepoznatljivog stila, Dragana i Dušana Krstića. Oni ove godine slave desetogodišnjicu benda. Njih dvojica su snimili spot za novu autorsku pesmu Poslednji talas, a za naš portal otkrivaju  zašto se braća Krstić, gde god da odu, uvek vrate Novome Sadu.

dusan-krstic
privatna arhiva

– Novi Sad je naš grad, to je jedino mesto gde se osećamo kao svoji na svome. Volimo da odemo i do Beograda, do Subotice, čak i do Amerike, ali ne znamo kako bismo preživeli da nam neko tamo daleko pusti tamburaše. Želimo da proputujemo svet, ali i da se vratimo u naš Novi Sad.

Nova pesma se uveliko sluša. Ko je autor pesme i spota i kako Novosađani reaguju na nju?

– Ideju za pesmu i spot je prvi imao Dušan, a onda smo sve to zajedno realizovali u našoj produkciji. Novosađani već prepoznaju i traže na svirkama pesmu Poslednji talas, kao i druge autorske pesme.

Šta za vas znači desetogodišnjica benda i šta biste savetovali onima koji žele da osnuju bend?

– Sa svirkama smo počeli dok smo studirali, generacije su se smenjivale, ispratili smo mnoge apsolvente, ali nam je najdraže kada oni i posle nekoliko godina dođu na našu svirku. Mlađim muzičarima koji žele da osnuju svoj bend bismo poručili da budu istrajni i posebni, da ne prate trendove i da uvek ostave svoj lični pečat.

dusan-dragan-krstic
privatna arhiva

Osim na svirkama, Novosađani prate vaš rad i na RTV-u. Zbog čega vas nazivaju televizijskom decom?

– Naši roditelji su se upoznali na tadašnjoj Radio televiziji Novi Sad i zbog toga nas zovu decom televizije. Nakon fakulteta smo imali praksu na RTV-u, gde smo i ostali, a danas emisija Sve stranci, koju radimo, privodi kraju četvrtu sezonu.

Koga od stranaca iz emisije Sve stranci ćete uvek pamtiti?

– Uvek ćemo pamtiti momka iz Los Anđelesa koji repuje na srpskom i pravi rakiju, Kineskinju koja uči da igra kolo, Nika Slotera, ali i mnoge druge.

dusan-krstic
privatna arhiva

Od skoro ste saradnici u emisiji Tabloid, kakvo iskustvo vam je ova emisija donela?

– Aleksandar Filipović je urednik i novinar od koga se može mnogo toga naučiti, a nama je drago što sarađujemo sa njim i uklapamo se u njegovu pozitivnu energiju. Lepo je kada možeš od kolege i da naučiš nešto, ali i da mu veruješ.

Pogledajte spot za pesmu Poslednji talas, koji je radila produkcija Krstić.

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link