Magazin Srbija

Vulin: Značka se daje za doprinos opremanju, a ne zato što neko ume da pilotira

Ministar vojske Aleksandar Vulin rekao je kako je letačka značka koju je dobio za Dan roda avijacije, za njega velika čast koja se ne daje zato što neko ume da piloltira, ili je pilot.

– To se daje za doprinos opremanju, da pilotima bude lakše i da imaju bolje plate, zato što ste ostavili neki mali trag u toj oblasti, koliko to pojedinac može – rekao je Vulin.

vulin-znacka-pilot
Foto: Ministarstvo odbrane

Vulin kaže da je najveća bezbednosna pretnja za region ideja “velike Albanije”, ali da Srbija “pažljivo motri” situaciju.

On je za televiziju Pink naveo da je neprihvatljivo formiranje vojske Kosova i da je “neosuđenim ratnim zločincima davati teško naoružanje a nadati se miru – ludilo ili bezobrazluk”.

Govoreći o najavljenom odlasku potpredsednika Samostalne demokratske srpske stranke Borisa Miloševića na godišnjicu ‘Oluje” u Knin, on je rekao da još veruje da se to neće desiti i da će Milošević “poslušati svoj srpski narod” da ne ode.

– Ne smemo ćutati šta se desilo u ‘Oluji” da se ona ne bi ponovila – rekao je Vulin.

Kako je rekao, ako Milošević ode na skup koji Hrvatska organizuje povodom godišnjice Oluje, posle se može očekivati da Priština traži od Srba na Kosovu da idu kod spomenika Ademu Jašariju i odaju mu priznanje.

Izvor: N1

Ko je za to da Vulin sam poleti? Reakcije tviteraša na Vulinovu pilotsku značku

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

213 Shares
213 Shares
Share via
Copy link