Magazin Srbija

Ko je za to da Vulin sam poleti? Reakcije tviteraša na Vulinovu pilotsku značku

Aleksandar Vulin je dobio počasnu letačku značku, koja se nekada dodeljivala samo onima koji su zaista umeli da upravljaju letelicama.

Ministar vojske je nekako uvek pronalazio način da bude predmet prozivki korisnika društvenih mreža. I nije Vulin morao ništa posebno da uradi da se nađe u centru mete oštrih, sarkastičnih, kritičkih, a često i vrlo duhovitih opaski na društvenim mrežama.

Bilo je dovoljno da spomene tetku iz Kanade, da naopako obuče zaštitni mantil u bolnici, da prevrće očima dok predsednik govori kako će nam biti bolje za dve do tri godine…

Kada se setimo svega toga, onda rekacije na vest o njegovom novom odlikovanju nisu baš neočekivane, ali su svakako vredne pažnje.

Ne samo zbog Vulina, već zbog primetnog besa nemalog broja ljudi, koji su ovaj potez pročitali kao omalovažavanje vojske i države.

Najviše pažnje na Tviteru je privukla konstatacija korisnika „Je suis Helicopter“.

– Zemlja u kojoj je pilot Omer Mehić proglašen za alkoholičara, a Vulin za počasnog pilota, je izgubljena zemlja – twit je koji je izazvao najviše reakcija.

Onda su krenuli da se nižu sarkastični i komični statusi.

– „Vic nedelje: Vulin proglašen za počasnog pilota! Kraj vica.“, „Ko će da leti avionom kojim pilotira pilot A.Vulin?“, „Vulin dobio počasnu značku. Dobra vest. Sad nek leti“, „Najnovija kletva :Dabogda te Vulin vozio avionom.“ – samo su neki od komentara.

Bilo je i onih koji su svoje tvitove oplemenili i „prigodnim“ fotografijama.

U moru tragikomičnih i ironičnih komentara, bilo je i ozbiljnih kritika.

– Otac mi je bio pilot i znam da piloti mogu da budu samo oni koji imaju odličan vid – napisala je jedna tviterašica uz pitanje „kada je to Vulin progledao?“.

Mnogi su u neverici.

Koja je vaša reakcija na činjenicu da je Vulin počasni pilot?

Ministarstvo odbrane raspisalo tender za merenje rejtinga Vulina u medijima

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

686 Shares
686 Shares
Share via
Copy link