Balkan Magazin

Mural pukovnika Vulina osvanuo na fasadi jedne zgrade u Banjaluci

vulin.rs
Printscreen YT/Vulin.rs

Lik ministra unurašnjih poslova Srbije našao se na fasadi jedne zgrade u Banjaluci sa porukom o stvaranju takozvanog srpskog sveta koji Aleksandar Vulin toliko često spominje u poslednjih nešto više od godinu dana.

Mural sa njegovim likom nalazi se u Bulevaru vojvode Petra Bojovića, a uz njega i boje srpske zastave stoji poruka: „Ujedinjenje je počelo i to se više ne može zaustaviti”.

Ovo je materijalni dokaz da postoje ljudi koji zaista vole i podržavaju Aleksandra Vulina. Činilo se da jednu ovakvo delo samo on može oslikati iz samoljublja, ali izgleda da su osnivači i administratori portala Vulin.rs njegovi duboki poštovaoci.

Ministar je od tvrdog, hipi i nadasve fazoniranog režimskog levičara koga pamtimo iz devedesetih, postao najtvrđa desna opcija ove vlasti, opet nekako fazonirana i neubedljiva.

Ko su autori i umetnici koji su ovaj mural naslikali? Bilo bi lepo da svoj motiv objasne, jer nekima od nas i nije baš najjasnije kako to ministar Vulin predstavlja ujedinjenje Srba sa ove i one strane Drine? Šta je to Vulin učinio, osim što o tome zbori bez prestanka sa mesta ministra odbrane ranije i sada ministra policije?

U nekoj drugoj vladi će možda dobiti resor za brigu o porodici ili će ponovo da preobuče svoje staro Super Mario odelo i zaduži opremu ministarstva za rad, a onda ujedinjenje svih proletera ponovo može da počne.

Divno je ujedinjenje, da smo ponovo svi pod istom šljivom kako nam se predviđa. Naši stari su ratovali sa svojim dojučerašnjim komšijama i u celokupnom porazu ideje Jugoslavije izvojevali tu ratnu pobedu u vidu Republike Srpske, koju neki nazivaju i genocidnom tvorevinom.

Nikakvi narativi komercijalni ne bi trebali da zanimaju nas obične građane, kao ni poruke ministra koji voli da podmetne požar, a onda sa strane gleda svoj minuli rad. Njegovi vatreni govori, poetičnost koju traži u svojim obraćanjima jedinstvena je na našem političkom nebu.

Mora jednom pasti i Aleksandar Vučić, a zašto ne bi drugi Aleksandar Srbije zauzeo to famozno prvo mesto i sa njega poveo ujedinjenje srpskog naroda? Iz udobne fotelje u Nemanjinoj 11 ili sa Andrićevog venca stizala su svakakva suluda naređenja, možda nam je vreme za “level up” i da ubrzamo ovaj mukotrpan proces još najbrže, najjače i najbolje što možemo. Do tada, uživajte…

Ministar odbrane koji nije služio vojsku sada je postao pukovnik Vulin

Čitajte Luftiku na Google vestima

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

1.1K Share
1.1K Share
Share via
Copy link