Srbija Vesti

Ministar odbrane koji nije služio vojsku sada je postao pukovnik Vulin

pukovnik vulin
Foto: MUP

Nakon medijskih navoda da je ministar policije Aleksandar Vulin sebi dodelio čin pukovnika, reagovalo je Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje je u saopštenju navelo da je ministru utvrđen odgovarajući čin policijskog službenika.

MUP je u saopštenju naveo da reaguje „povodom zluradih i netačnih tvrdnji određenih medija i političara da je Vulin, kako ti mediji i političari kažu, ‘sebi prigrabio čin pukovnika policije’“.

„U skladu sa Zakonom o policiji i Pravilnikom o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Ministarstvu unutrašnjih poslova, koji je donet u junu 2018. godine, radno mesto ministar unutrašnjih poslova razvrstano je u radno mesto policijskog službenika u statusu ovlašćenog službenog lica. U skladu sa tim zakonskim i podzakonskim propisima, a uzimajući u obzir radni staž, ministru je utvrđen odgovarajući čin policijskog službenika. Napominjemo da je isto pravilo važilo i za prethodne ministre unutrašnjih poslova, jer je to radno mesto uvek bilo u sistemu policijskih službenika“, naveo je MUP.

U objašnjenju kabineta ne stoji koji je to radni staž ostvario pukovnik Vulin, u kojoj to oblasti je zablistao i koju je to policijsku akademiju završio, a nije ni vojsku služio (naravno da se ne računa dve nedelje rezerve), pa je dobio zvanje oficira.

Oficiri policije, neka vam je uzdravlje!

Vulin ne zna ko je navijač Rada sa kojim se fotkao i koji mu je slučajno pao u zagrljaj

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • I ovaj ministar i to UP! Vođa nekakve staljinističke strančice, čiji članovi ne bu napunili ni minibus. Je l’ se to Vučić sprda sa nama?

9.4K Shares
9.4K Shares
Share via
Copy link