Magazin Srbija

Vulin, večiti idealista: Svaka mafija želi da preuzme državu, a u ovoj zemlji neće biti mesta za mafiju

Neće prestati borba države protiv mafije zato što nema prostora za mafiju i za državu – svaka mafija želi da preuzme državu, a u ovoj zemlji neće biti mesta za mafiju, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin za TV Pink i dodao da je policiji poznato ko pokušava da zauzme mesto klana Veljka Belivuka.

Vulin je, komentarišući hapšenja u Gakovu kod Sombora, ocenio da je važnije da se zapleni laboratorija nego sama droga i dodao da su u Gakovu kriminalci računali da će proizvesti 100 kilograma marihuane.

„Istraživaćemo dalje – i ko je to napravio, i ko je trebalo da kupi tu drogu“, najavio je Vulin i upozorio da je jedan od ključnih problema to što narkodileri vole da koriste maloletnike za prodaju droge.

„Za devet do 10 meseci imaćemo pozornike na ulicama gradova, koji će imati svoj reon, ko će sve poznavati i ko će znati ko diluje drogu – to se danas zove ‘policajac u zajednici’ ali to su pozornici“, rekao je Vulin.

Na pitanje da li su u toku pokušaji da neko preuzme poslove klana Veljka Belivuka, Vulin je odgovorio da „taj ološ tako radi“ i da čim se ukloni jedna organizovana grupa, odmah neko želi da ih zameni.

„Znamo ko su i aktivno radimo na tome da im to ne pođe za rukom, znamo ko su nam neprijatelji – nećemo dozvoliti da se takav klan formira“, poručio je Vulin.

Izvor: FoNet

Vulin: Ukinuti anonimnost na Internetu i kažnjavati sve koji vređaju Vučića

24 Shares
Share via
Copy link