Magazin Srbija

Vučić, najbolji student, ne zna da će u zatvor zbog lažnog prijavljivanja

vucic-vulin
Foto: N.N. | Novosti

Najbolji student u istoriji Pravnog fakulteta u Beogradu, Aleksandar Vučić, najavivši medijsku farsu za danas, kada namerava da podnese krivičnu prijavu protiv samog sebe, zbog povezanosti sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka, prevideo je jednu “sitnicu” sadržanu u članu 334. Krivičnog zakonika.

“Ko sam sebe prijavi da je učinio krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti, iako zna da ga nije učinio, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine”, kaže se u stavu 3. pomenutog člana Krivičnog zakona.

Situaciju je prokomentarisao predsednik Pokreta slobodnih građana, Pavle Grbović.

– Nakon što Vučić i Vulin odu da prijave sami sebe moći ćemo da vidimo da li je od pravosuđa išta ostalo u ovoj zemlji. Jer ako su krivi, moraju da odgovaraju. Ali i ako nisu krivi za to za šta se sami prijavljuju, moraju da odgovaraju po drugom osnovu. Genijalci – napisao je Grbović na Tviteru.

I dakle, opet: Vučiću, predsedniče, pravniče: Preti ti zatvot i novčana kazna, pa nam ti saopšti šta imaš, bilo pravo ili lažno, u ovoj Stradiji od države više se niko na to ne osvrće.

Tužiće sami sebe i na poligraf se nakačiti. Evo zašto Vučiću i Vulinu ne gine zatvor

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

2.7K Shares
2.7K Shares
Share via
Copy link