Magazin Srbija

Tužiće sami sebe i na poligraf se nakačiti. Evo zašto Vučiću i Vulinu ne gine zatvor

aleksandar-vucic-aleksandar-vulin

Vučić je najavio na RTS-u da će on i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin koliko danas podneti krivičnu prijavu „sami protiv sebe“. Naravno, prijavljuju se i za poligraf, ako treba sami će sebe i ispitati i testirati.

Ovaj rijaliti smo već gledali, sa malo drugačijim akterima, a opet sve je tako isto. Ipak, ukoliko Vučić zaista i učini ono što je najavio, to znači samo jedno – sigurno će završiti u zatvoru.

Najbolji student u istoriji Pravnog fakulteta u Beogradu, Aleksandar Vučić, najavivši medijsku farsu za danas, kada namerava da podnese krivičnu prijavu protiv samog sebe, zbog povezanosti sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka, prevideo je jednu „sitnicu“ sadržanu u članu 334. Krivičnog zakonika.

„Ko sam sebe prijavi da je učinio krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti, iako zna da ga nije učinio, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine“, kaže se u stavu 3. pomenutog člana Krivičnog zakona.

Situaciju je prokomentarisao predsednik Pokreta slobodnih građana, Pavle Grbović.

– Nakon što sutra Vučić i Vulin odu da prijave sami sebe moći ćemo da vidimo da li je od pravosuđa išta ostalo u ovoj zemlji. Jer ako su krivi, moraju da odgovaraju. Ali i ako nisu krivi za to za šta se sami prijavljuju, moraju da odgovaraju po drugom osnovu. Genijalci – napisao je Grbović na Tviteru.

Dakle, naprednjački lider je sam sebi dao autogol, a sada je sve na nadležnim sudskim organima, piše Direktno.

Podsetimo, u iskazu Tužilaštvu, Veljko Belivuk je izjavio da su mu Vučić i njegovi saradnici tražili više usluga – da kontroliše da se na Partizanovim tribinama ne skandira protiv predsednika, da zastrašuje one koji su organizovali proteste protiv vlasti, obezbedi mir na Paradi ponosa, ali i da utiče na taksiste da otkažu proteste protiv aplikacije za prevoz „CarGo“… Drugi uhapšeni kriminalac, Marko Miljković, govorio je o svojim susretima i vezama sa Aleksandrom Vulinom, ministrom unutrašnjih poslova.

Stvarna krivična prijava protiv Aleksandra Vučića podneta je još 9. marta.

– Čemu ova lazna krivična samoprijava kad je još 9. marta Vladimir Vuletić podneo dve prave krivične prijave protiv A. Vučića i A. Vulina, osumnjičenih za zlouporebu službenog položaja u istrazi slučaja Belivuk – pitanje je pokreta „Crno na belo – za pravednu Srbiju“.

FBI prosledio stranim službama razgovore političara sa Belivukom, MUP kao Koštunica, ništa ne zna i neće da zna

OGLAS

483 Shares
483 Shares
Share via
Copy link