Magazin

Vučiću, gde treba da predam dete za tih 300.000 dinara?

test-trudnoce-njuz
Foto: Njuz.net

Predsednik Vučić najavio je nove demografske mere za podsticanje rađanja. Vest o 300 hiljada dinara za rađanje prvog deteta je odjeknula Srbijom i svi se “bacaju na posao”. – Imajući u vidu činjenicu da polako nestajemo kao nacija, moramo da razmišljamo kako da taj problem rešimo. Bez obzira na to što je usvojen budžet, mi ćemo od prvog januara za svako prvorođeno dete odmah uplaćivati 300 hiljada dinara, umesto dosadašnjih 100 hiljada – rekao je Vučić, dodajući da će ta mera biti “ukombinovana sa drugim merama”, a najavio je i izmenu zakona o porodici.

– Pošto danas nam majke rađaju prvo dete u tridesetoj godini, pokušaćemo da motivišemo studente, dame i muškarce, da ne beže od rađanja dece. Za studente donosimo meru da, ukoliko devojka zatrudni i rodi dete, da za nju ne važe ispitni rokovi, isto tako i za muškarca. Odredićemo za fakultete da moraju da ih završe do 26. godine, a za Medicinski fakultet do 28. godine – rekao je on.

Međutim, čini se da je već 300.000 u najavi „urodilo plodom“ – svi su u trenutku „zaboravili“ zašto bi zaista trebalo da se prave deca, osetili se motivisano i spremni su da svoje prvorođenče ponude državi.

Dodatni džeparac bi mnogima dobro došao, a kad već odgovaraju „profilu” pravi je trenutak da se bace na “posao”.

Neki su spremni i odmah da predaju svoje prvorođeno dete:

A oni koji su zakasnili – naći će način da naplate.

Šta će Vučić sa tolikom decom u najavi a i oklen mu lova, to samo on i Bog znaju.

Izvor: Nova.rs/Twitter

Vučić izračunao da svaka Srpkinja treba da rodi 2,2 deteta, on čini sve al’ žene neće

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

1.3K Shares
1.3K Shares
Share via
Copy link