Recepti

Vruća rakija: šumadijski čaj pred kojim pada svaka bolest

Kažu da šumadijski čaj leči sve bolesti. Kuvana rakija je tradicionalni napitak koji posebno prija u ovim hladnim danima! Greje, a kažu i da leči! Drugi naziv je šumadijski čaj, a ovo je recept za spremanje vruće rakije.

POTREBNI SASTOJCI

300ml rakije

180ml vode,

3 kašike šećera

Veruje se da je šumadijski čaj dobra prevencija od gripa. Kuvana rakija takođe pomaže dobroj cirkulaciji.

VRUĆA RAKIJA – recept

U nastavku možete pogledati video recept detaljnim uputstvom za pripremu! Živeli!

Još recepata potražite ovde

Čitajte Luftiku na Google vestima

Milica Mihailović

Rođena Beograđanka sa prebivalištem u Čačku. Uz Milicu na najlakši način možete naučiti da spremate mnogobrojna jela.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Milice ..moram da reagujem na ovaj vas video..naime,ne sumnjam da vas suprug voli vrucu rakiju ali koliko vidim ne ume da je sprema . To sto vi kuvate nije prava kuvana rakija. Ljudi to rade da li iz neznanja ili nemaju pravu rakiju za kuvanje . Prava kuvana rakija se sprema od takozvane meke rakije od 11-12 gradi koja se ne razblazuje sa vodom ..istim tim postupkom samo se pusti da se secer jos malo vise karamelizuje i kad provri posle 3-4 sekunde se skida sa vatre(ringle,sporeta). Kada se skuva takva rakija, cela kuca mirise na kuvanu a kada se ljuta presece sa vodom dobija se totalno drugaciji miris koji bas i ne prija. I najvaznija stvar -kada se konzumira takav napitak,to nikako ne ide bez kiselog kupusa sa malo ulja preliven domacim paradajzom iz flase, sir i nesto suvo naseckano iz pusnice. To sam video od mog dede i oca . Tako se pije vruca rakija i nikako drugacije-uslovno. Eto toliko od mene

310 Shares
310 Shares
Share via
Copy link