Novi Sad Poslastičarnice Top 10

Vremeplovom kroz svet kolača i kafe

Zakoračite u novosadski Vremeplov i vratite se kroz vreme. Ova poslastičarnica pravi je odabir za sve ljubitelje dobrih kolača, tradicije i prijatne atmosfere.

Vremeplov u svojoj ponudi ima veliki broj kafa: Humphrey Bogart, ruska, Danesi Dopio, Caffee d’amour, Maria Theresia coffee, američka, Salieri coffee, francuska, Mozart coffee i mnoge druge. Najpoznatiji su po Vremeplov kafi koju možete popiti samo ovde.

Kada dođete u ovu poslastičarnicu obavezno morate probati i neku od ukusnih torti koje se ovde prave: kraljica torti, fina torta, Vremeplov, luksuzna torta, torta Mire Banjac, besmrtna torta, Velika vojvotkinja i mnoštvo drugih. Sigurno se nećete pokajati koju god da odaberete. Ukoliko  niste raspoloženi za tortu možete naručiti domaće suve ili dezertne kolače.

Vremeplov (1)

Enterijer Vremeplova zaista je specifičan i odgovara nazivu ove poslastičarnice. Jedan zid je ukrašen motivima iz poznate knjige Meri Popins. Ovde možete videti i Simensov telefon, gramofon, staru telefonsku govornicu, američku nacional kasu… Ako podignete pogled primetićete da sa plafona vise makete raznih prevoznih sredstava: voza, broda, aviona, balona, motocikla.

Vremeplov (3)

Lokal ima zatvorenu i otvorenu baštu. U otvorenoj bašti ima mnoštvo biljaka, pogotovo puzavica koje doprinose šarmu ovog mesta. Ovde se možete opustiti i uz umirujuće zvuke koji dopiru od fontane.

Vremeplov (4)

Ukusne poslastice, ljubazno osoblje i zanimljiv ambijent samo su neki od razloga zašto bi trebalo da posetite Vremeplov koji je smešten na Bulevaru oslobođenja. Popijte kafu, pojedite parče torte, prelistajte novine i uživajte u vanvremenskoj idili.

Milica Barać

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Obozavam Vremeplov!
    Niste spomenuli snenokle zbog kojih ja iz Beograda dolazim u Novi sad.

160 Shares
160 Shares
Share via
Copy link