Lifestyle Recepti

Voda sa mentom hit na Instagramu, a ukus “seoske bare”

Na društvenim mrežama su počeli da polemišu o tome da li voda sa mentom samo lepo izgleda i nema drugu svrhu. Vodu sa mentom možete videti u kafićima u Beogradu i Novom Sadu, na slikama na Instagramu, ali koliko je ona zapravo korisna za naš organizam?

mojito-nana
Pixabay.com

Nedavno sam od prijateljice čula kako komentariše vodu sa nanom kako ima neprijatan ukus poput barske vode sa“travuljinama” što mi je bio povod da istražim i ovaj hit na Instagramu. Ono na šta sam naišla jesu negativni komentari na društvenim mrežama. Voda sa mentom je trend i u Novom Sadu i u Beogradu, a komentarisao ju je i poznati Internet stručnjak.

mint-nana
Pixabay.com

– U beogradskim kafeterijama je opšti trend da se pije ova voda. Iako lepo izgleda za skupljanje lajkova hipstera na Instagramu, ukus ove vode je kao da sam se nagnuo da srčem vodu iz neke seoske bare prepune travuljina. Samo još fali da ubace nekoliko komaraca unutra pa da ugođaj bude 100% autentičan – napisao je Internet stručnjak na svom Facebook profilu i dobio skoro hiljadu lajkova.

Interet stručnjak je dao svoj kometar i o ovoj pojavi na Intagramu, a nas je zanimalo i stručno mišljenje nutricioniste o tome koliko je voda sa mentom dobra za naš organizam.

nana-kolaci
Pixabay.com

– Voda sa mentom je dobar izbor u kombinaciji sa poštovanjem principa pravilne, individualno izbalansirane ishrane. Kao komponenta u dostizanju svog cilja, bilo da se radi o regulaciji TM ili održavanju idealne telesne težine zdravim stilom života. Nikako samostalno uz lošu naviku u ishrani, kao trenutno pomodarstvo. Nana ili menta ( Mentha piperita )- eterično ulje nane sadrži mentol i menthon. Ova lekovita i aromatična biljka povoljno deluje na gastrointestinalne tegobe, efikasna je u lečenju probavnih poremećaja, ublažava grčeve, oslobađa od gasova. Menta je dobar izvor kalijuma, kalcijuma, gvožđa. Od vitamina C, E, A, K – objašnjava nutricionista Karolina Petrović.

Jedno je sigurno voda sa mentom ne može da škodi, a bilo da se radi o fotografiji na Instagramu ili hrani i piću, o ukusima, kažu, ne treba raspravljati.

Više o Smutiju kao hitu na Instagramu

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

komentar

Klikni da objaviš komentar

47 Shares
Share via
Copy link