Magazin Novi Sad

Za svega mesec dana, inspekcija je kaznila 62 restorana i kafića u Novom Sadu

Inspekcija Novog Sada je od 3. septembra do 13. oktobra kaznila čak 62 ugostiteljska objekta, uglavnom, zbog kršenja epidiomioloških mera.

Inspekcija je obavila 742 kontrole ugostiteljskih objekata u Novom Sadu i skoro svaki jedanaesti je zatečen u prekršaju, uglavnom zbog prekoračenja radnog vremena, saznaje 021.rs.

Izrečena su 62 prekršajna naloga, od toga 45 zbog prekoračenja radnog vremena, a 19 za nepropisno postavljanje izvora buke.

U ovoj službi podsećaju da se tokom navedenog perioda zbog mera koje se preduzimaju zbog epidemije Covida-19 menjalo radno vreme ugostiteljskih objekata i da je trenutno dozvoljeno da rade od 6 do 23 časa.

Na osnovu navedene Odluke o radnom vremenu objekata u kojima se obavlja ugostiteljska delatnost na teritoriji Novog Sada predviđene su novčane kazne, i to za pravno lice 150.000 dinara, preduzetnike 75.000 dinara, a za odgovorno lice u pravnom licu i fizičko lice 25.000 dinara.

Međutim, komunalna milicija nema pravni osnov da ugostiteljski objekat zatečen u prekršaju na licu mesta isprazni ili zatvori, tj. da na licu mesta izrekne meru privremene zabrane obavljanja delatnosti.

Novosadski kafić uplatio neverovatnih 1,2 miliona za Lanino lečenje

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link