Magazin Poznati

Britanski jutjuberi odlepili na filmove “Lepa sela lepo gore”, “Rane” i popularnog srpskog repera

britanski jutjuberi
Foto: Printscreen

Britanski jutjuberi slučajno su otkrili dva popularna domaća filma “Lepa sela, lepo gore” i “Rane”, ali i popularnog srpskog repera “Smoke Mardeljana”.

Njihovo oduševljenje onim što su videli i poslušali bilo je ogromno:

“Nema šanse da ga ne gledaš. Voleo bih da znam gde su glumci iz ovog filma, baš bih voleo da to otkrijem. Pošaljite nam poruku. Preporučite nam još srpskih filmova, ovo je bilo neverovatno”, reči su tih Britanaca koji su popularnost stekli recenzijama filmova koje objavljuju na Jutjubu.

Prvo su krenuli od filma Srđana Dragojevića “Lepa sela lepo gore” i to kako su rekli, na preporuku pratilaca.

– Danas imamo film “Lepa sela lepo gore”, tražili ste nam i jedva čekamo da odgledamo i da uživamo u filmu. Gledali smo “Rane”, gledali smo neki dokumentarni, kazali su, da bi nakon toga na srpskom rekli “idemo”.

U dva odvojena videa, oni su secirali film scenu po scenu. Kako se ispostavilo, gluma Nikole Koja, Dragan Bjelogrlića, Zorana Cvijanovića, Petra Božovića, Dragana Maksimovića, Bate Živojinovića, Milorada Mandića – Mande, Dragana “Peleta” Petrovića i ostalih, ostavila ih je bez daha.

– Zaustavi! Film je fantastičan! I još jednom, gluma je vrhunska! Ovaj lik je sposoban da nas stavi u poziciju da gledamo kroz oči glumca… Trenutno se osećam kao da sam mrtav! Iskreno, kao da sam mrtav. Znamo da ima puno strana jedne priče, da uvek postoji druga strana svega. Veoma je dobar film, poručili su njih dvojica nakon odgledanog filma.

U komentarima, Srbi su pohrlili da zahvale na lepim rečima, nudeći čak i rakiju.

“Mogu li da vam pošaljem flašu rakije iz Srbije? Voleo bih, samo napišite kako”, “Pozdrav za vas, braćo! Posetite Srbiju uskoro”, “Ćao, braćooo”, “Napokon”, “Kakve ljudine”, “Ovo sam čekao od vas! Odlični ste”, nizali su se komentari.

– Ako ste čuli ovu muziku na kraju, pa ovo je šou, film je bolestan! kakav obrt, ludilo, kako su dobro uradili priču i provozali nas kroz istoriju i doveli nas do velikog kraja i finala, ovo je ludo! Odličan film, ali i gluma, deset od deset. Zaista.

Kada je reč o filmu “Rane”, gde su Nikola Kojo, Dragan Bjelogrlić, Vesna Trivalić, Branka Katić, Gorica Popović, Milan Marić, Dušan Pekić i ostali kroz fantastičnu glumu opisali jedno vreme, imali su još veće reči hvale, govoreći kako sličan film imaju i oni, samo što je radnja smeštena u Harlem.

– Mogu da vidim kako je ovaj film tada bio legendaran… Kada je ovo izašlo, devedesetih? Da sam ga tada gledao kao klinac… Mi imamo filmove koje obožavamo, recimo ‘Paid in full’, e ovo je taj film za Srbe, Nema šanse da ga ne gledaš. Voleo bih da znam gde su glumci iz ovog filma, baš bih voleo da to otkrijem. Pošaljite nam poruku. Preporučite nam još srpskih filmova, ovo je bilo neverovatno, glasio je njihov komentar.

Na kraju, pre nešto manje od mesec dana, otkrili su i repera iz Srbije, Smouke Mardeljana, o čijem živoru su gledali film u produkciji jedne medijske kuće. Tokom tog snimka, oduševljeno su komentarisali izgled još jednog repera “Timbea”.

Izvor: Blic.rs

Pamtimo je kao učiteljicu iz „Lepa sela lepo gore“, umrla je u 31. godini na vrhuncu slavu

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
36 Shares
Share via
Copy link