Film

20 zanimljivih činjenica o seriji Srećni ljudi koje niste znali

Iako se kultna domaća serija „Srećni ljudi“ prikazivala nebrojano puta na javnom medijskom servisu, obožavaoci ove legendarne serije iznova je gledaju sa istim žarom, piše Kurir.

Međutim, sigurni smo da uprkos tome što su je gledali mnogo puta neke detalje nisu zapazili. Takođe smo sigurni i da su ostali kratki za odgovore na pojedina pitanja, poput onog „Koji je razlog odlaska Tanje Bošković i Dubravke Mijatović iz serije?“.

Ukoliko pročitate zanimljivosti koje vam donosimo, saznaćete mnogo toga što je u vezi sa popularnom serijom, između ostalog i neke nepravilnosti.

1. Dubravka Mijatović seriju „Srećni ljudi” napustila je zbog malog honorara i kako je tada rekla „uloge koja je počela da se pretvara u pravi haos”. Zbog te odluke tada je dospela na crnu listu RTS-a.

2. I Tanja Bošković je seriju napustila gotovo u isto vreme, takođe zbog malog honorara. Ona se čak i požalila svom partneru iz serije Desimiru Stanojeviću da dok ode do pijace inflacija „pojede“ ceo honorar.

3. Dragan Jovanović napustio je seriju iz istog razloga, a na Draganov predlog je njegov lik Lune Šćekić otišao u zavičaj da se zaposli.

4. Natalija, žena Šćepana Šćekića, u seriji je promenila četiri devojačka prezimena. U petoj epizodi šef Đura Sultan ju je oslovio kao Natalija Savković. U 32. epizodi, u kafani, Bata Šejn je predstavlja Šćepanu Šćekiću (ne znajući da joj je on suprug) kao Nataliju Milić. Na ročištu za razvod braka Natalija izgovara da nije više Šćekić nego da je Prodanović, u 60. epizodi. A prilikom izricanja presude za razvod braka, u 67. epizodi, sudija čita da je Natalija rođena Milovanović.

5. Danilo Lazović, koji je tumačio ulogu Šćepana Šćekića, bio je član Međunarodnog odbora za istinu o Radovanu Karadžiću i zalagao se da se u škole uvede predmet seljačko vaspitanje, a da veronauka postane obavezna.

6. U 67. epizodi Ozren na ručku sa Tintoretom oslovljava svoju maćehu kao Jelisaveta, a do tada je bila Jovanka.

7. Bogdan Kuzmanović je odigrao tri uloge. Prvu u 10. epizodi, gde traži posao u kockarnici u kojoj je i Aranđel tražio posao. U 18. i 19. epizodi igrao je policajca koji je sprovodio Aranđela do kuće za Necin rođendan, da bi nedugo potom postao Roki- glavni telohranitelj Ozrena Soldatovića.

8. Aleksandar Alek Rodić odigrao je tri lika. U trećoj epizodi se pojavio na slikarskoj izložbi Đorđa Đorđevića zatim u 22. epizodi pojavio se kao sin Žarka Popare, kada su se njegov otac i majka, Božidarka, prepirali oko hrane. Potom se pojavio kao čuvar u zatvoru u kome je ležao Aranđel i imao je čudan naglasak.

9. Tokom brojnih repriziranja, prva epizoda serije se uvek emituje sa starim logoom „RTS B1″ u gornjem levom uglu, dok se trenutni logo RTS-a pomera u desni ugao. Ne postoji tačna tvrdnja zašto je to tako, ali su tu dve pretpostavke: prva: „traka sa prvom epizodom je izgorela za vreme NATO bombardovanja 1999″; i druga: „RTS u isto to vreme nije imao trake pa je morao presnimavati postojeće trake“.

10. Glumica Jugoslava Drašković se već pojavila u seriji, pre nego je zamenila Dubravku Mijatović u ulozi Đurđine Golubović. Ona se pojavila u 20. epizodi kod Čarlija Marjanovića, gde ju je hipnotisanu dodirivao Radojica Ilić.

11. Adresa Šćepana Šćekića u jednoj epizodi je „Žabljačka 29″, a u nekoj narednoj „Lovćenska 12″.

12. Predrag Milinković se u seriji pojavio u dve različite uloge. Prvo se pojavljuje kao poštar Jovan koji donosi penziju Šćepanu Šćekiću, dok od 24. epizode igra Soldatovićevog batlera Sofronija.

13. Dragan Mićalović igra 3 uloge u seriji. Prvo se pojavljuje kao policajac u 17. epizodi (u parku), zatim kao zapisničar u 18. epizodi, kada Aranđela privode zbog markice i treći put kao ljubavnik Cane Fontane.

14. Čuveni “Ranč prokletih” nalazi se u blizini Partizanovog stadiona gde nema solitera, a stanari “Ranča” redovno su se žalili kako im komšije iz novoizgrađenih solitera bacaju smeće u dvorište.

15. Čarli svog oca naziva Milivoje u 23. epizodi kada u diktafon govori svoje lične podatke za Ozrena Soldatovića.

16. Ljubiša Barović se pojavljuje kao Zijo, Ozrenova desna ruka u reketiranju male privrede u Beogradu i u 45. epizodi kao narkoman koji Aranđelu podmeće u džep kesicu kokaina.

17. Čuveni Sima, Necin pas, bio je slep tokom snimanja serije.

18. Kada Marijana odlazi u posetu Despotoviću u bolnicu u 32. epizodi i žali se svom šefu na „nekog debelog“, Despotović joj odgovara: „Pa to je Glavac“. Taj nadimak se ponavlja u još nekoliko epizoda da bi se kasnije pretvorio u „Garac“.

19. U istoj epizodi glavna sestra Antonija spominje Ilijino prezime kao Petrović, a u nastavku serije on se preziva Popović.

20. Kuća iz popularne serije pripada porodici Petrović i nalazi se na Lekinom brdu u Miklošićevoj ulici 35. Kultna kuća sazidana je 1932. godine.

Izbačena scena iz serije „Srećni ljudi“ postala hit na Internetu (VIDEO)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
147 Shares
147 Shares
Share via
Copy link