Magazin Poznati

Rudan: Đoković i Ajnštajn su biljke koje niknu jednom u 100 godina, ako

vedrana-rudan-blog
FOTO: TANJUG/ JADRANKA ILIC

Popularna hrvatska književnica poznata po britkom jeziku, Vedrana Rudan, u svojoj novoj knjizi ‘Besplatna dostava’ pisala je, između ostalog, i o najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću.

Vedrana Rudan je poručila da današnji roditelji moraju da prihvate da njihovo dete najverovatnije nije neki novi Novak Đoković i da moraju da smanje očekivanja prema svojoj deci.

Njena nedavno objavljena knjiga „Besplatna dostava“ bavi se i jednom od najaktuelnijih tema današnjice – položajem deteta u kapitalizmu, kroz koju poručuje da se deca danas prebacuju od „baba i deda, preko raznih školica, treninga itd“ kako bi roditelji mogli da rade i zarade što više.

Književnica kaže da se danas postavljaju neka prevelika očekivanja pred decu, i od strane roditelja i od strane nastavnika i profesora, te da deca u suštini umesto da se uče o ljubavi, empatiji, dobroti, u stvari se stavljaju pod pritisak uspeha.

– Za empatiju nikad ne može biti kasno. Ona se deci pokazuje primerom, pre svega u njegovom domu.

Voli mamu, tatu, prijatelje, mačku, baku, dedu, pomozi slabijem od sebe.

I govori kad ti je teško. Zlostavljana deca najčešće ćute jer nikome ne veruju.

Profesori ih gledaju kroz ocene, roditelji kroz ocene i sportske uspehe.

Neko bi trebao reći i profesorima i roditeljima da su i Ajnštajn i Đoković biljke koje niknu jednom u nekoliko stotina godina, ako.

Biti dobar, pristojan, tolerantan i pažljiv mnogo je lakše nego osvojiti Rolan Garos, ali i mnogo bitnije – rekla je Rudanova.

Ona je uporedila i našeg Novaka Đokovića sa legendarnim Džesijem Ovensom, s obzirom na to šta je srpski as uspeo da uradi u tenisu, sportu koju je više od veka bio „privilegija zapadnog sveta“.

– Đoković je Džesi Ovens, koji je pobedio na Hitlerovim Olimpijskim igrama i ušao u istoriju.

Tamo će ostati zauvek. Ne kao Srbin, već kao Čovek – rekla je Rudanova.

Izvor: Skynews

Rudan o Aleksandri Prijović: „Više je uradila za mir između Srba i Hrvata nego svo smeće u odelima“

Čitajte Luftiku na Google vestima

14 Shares
Share via
Copy link