Magazin Putovanja

TOP 3 mesta u kojima Srbi najviše vole da odmaraju koristeći vaučere

zlatibor-foto-marko-delic
Foto: Marko Dekić

Građani Srbije su tokom ove godine za svoj odmor najčešće birali Sokobanju, Zlatibor i Vrnjačku banju, objavilo je udruženje „Moja Srbija“.

U svom predlogu budžeta za 2022. godinu, Vlada Republike Srbije opredelila je sredstva za subvencionisanje odmora u Srbiji u iznosu od 500.000.000 dinara, što pokriva kvotu od 100.000 vaučera.

Udruženje Moja Srbija pozvalo je ugostitelje i hotelijere da se uključe u akciju vezanu za vaučere za subvencionisani odmor u Srbiji i da svojim učešćem omoguće građanima Srbije što veći izbor objekata i destinacija za odmor.

Ovogodišnji vaučeri su potrošeni brže nego ikada do sada.

Vlada je krajem prošle godine odlučila da se u 2021. dodeli 100.000 vaučera, ali je sredinom godine odobrila i dodatnih 50.000 vaučera. Poslednja kvota od 30.000 vaučera potrošana je za manje od dva sata.

Sokobanja, Zlatibor i Vrnjačka banja bili su najčešći izbor, ali je veliko interesovanje vladalo i za Prolom banju, Ribarsku banju, Taru, Divčibare, Kopaonik

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vidi Srbiju 🇷🇸 (@vidisrbiju)

„Pozivamo ugostitelje i hotelijere u Srbiji da se u što većem broju uključe u akciju i ponude svoje smeštajne kapacitete po subvencionisanim uslovima. Zadovoljni smo što je Vlada Srbije odlučila da nastavi akciju i tokom 2022. godine, a nadamo se da će nastavak uslediti i u narednim godinama nakon toga. Mnogi ugostitelji su tokom prethodnih godina podigli investicione kredite i poseta im je neophodna, a građanima je ova subvencija često prelomna u donošenju odluke na koji način će organizovati svoj odmor. Sa druge strane, žao nam je što Vlada Srbije nije usvojila naš predlog da se odmah u startu odobri 250.000 vaučera za stanovništvo. Po našim istraživanjima to je optimalan broj vaučera koji je potreban našim građanima, a odobravanjem tolike kvote državni budžet ne bi trpeo velike izdatke, jer bi uložena sredstva ostala u opticaju u Srbiji i veoma brzo bi se kroz poreze i doprinose vratila u državnu kasu“, izjavio je Milan Ristić iz udruženja „Moja Srbija“ i dodao da ova subvencija ima veliki značaj, kako za razvoj domaćih turističkih destinacija, tako i za zdravlje stanovništva.

Za subvencionisani odmor građanima je na raspolaganju više od 2.000 kategorisanih ugostiteljskih objekata.

Pretpostavlja se da će se naredne godine još veći broj ugostitelja uključiti u sistem subvencionisanog smeštaja.

Očekuje se da podela novih vaučera počne od 1. januara 2022. godine.

5 bajkovitih sela u Srbiji, idealne destinacije za besplatne izlete

OGLAS

31 Shares
Share via
Copy link