Lifestyle

Uz pomoć ovog trika Italijanke jedu testeninu i mršave

Italijanke važe za jedne od najlepših žena na svetu. Ono što ih izdvaja u odnosu na druge jeste crna kosa, tamniji ten i vitka figura. Iako obožavaju da jedu testenine to ih ne sprečava da izgledaju fantastično.  Figuru održavaju uz pomoć svakodnevnog trika za koji izdvoje 15 minuta.

Italijanke imaju opušten pristup hrani i konzumiraju sve što žele, hleb, testeninu, sladoled, vino…

Kalorije kontroliššu tako što jedu jednostavne i celovite namirnice, stavljaju manje preliva i umaka te jedu male porcije.

Zbog takvog načina konzumiranja hrane Italijanke ne moraju da idu na dijete, te ih ne praktikuju, a kako bi ostale vitke služe se i trikom koji je zapravo deo italijanske kulture – kad god su u prilici idu kratko da prošetaju, obično 15 minuta.

Italijanke ponekad šetaju i nekoliko puta dnevno i to obično posle obroka. No, tokom tih šetnji nećete ih videti da nose aparate za merenje koraka ili odeću za oblikovanje tela koja podstiče znojenje i mršavljenje.

Italijanke tokom tih ritualnih šetnji uživaju u sunčevim zracima, porazgovaraju sa komšijama ili u šetnju idu s članovima porodice što im je i prilika da se druže.

Dobrobiti šetnje nakon jela dokazala je i nauka. Istraživanje objavljeno u časopisu “Diabetes Care” pokazalo je da tri šetnje po 15 minuta dnevno smanjuju rizik od dijabetesa.

Istraživanja su pokazala i da je šetnja posle večere najkorisnija: lagana fizička aktivnost i sumrak, odnosno večernja tama mogu “reprogramirati” telesni sat te vam tako pomoći da bolje spavate, poboljšati probavu, smanjiti nalet insulina koji se događa nakon jela te ubrzati metabolizam – i sve to bez da uopšte imate osećaj da vežbate.

Kako dovesti svoju letnju liniju do savršenstva

16 Shares
Share via
Copy link