Moj budući posao opisi poslova
Lifestyle

Upoznajte svoj budući posao za samo 10 minuta! Evo kako…

Stručnjaci otkrivaju mladima kako izgleda njihov radni dan na poslu, obaveze, saradnja sa kolegama i put do posla u okviru projekta "Moj budući posao".

Informatori o poslovima su zastareli, ako uopšte i postoje. “Poznati” opisi poslova su šturi i ne pružaju potrebne informacije o tome šta će neka osoba zaista raditi na svom poslu. Upravo to menja novi video projekat pod imenom Moj (budući) posao. Saznajte sve informacije o budućem poslu, na zanimljiv način kroz desetominutne video klipove. Evo o čemu se zaista radi i šta je Moj budući posao.

Moj budući posao – sažeti video intervjui

Moj (budući) posao je projekat koji ima za cilj da na zanimljiv način opiše poslove mladima. Beleške portal, koji je i pokrenuo ovaj projekat, je kontaktirao veliki broj stručnjaka iz različitih profesija i zanimanja, u cilju da na iskren i realan način predstave svoje poslove.

Stručnjaci u svojim oblastima odgovaraju na četiri glavna pitanja

  1. Čime se baviš?
  2. Kako izgleda tvoj radni dan?
  3. Da li radiš samostalno ili u timu?
  4. Kako se dolazi do tvog posla?

dr Saša Veljković, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu

Na ova četiri ključna pitanja, vrhunski stručnjaci u svojim oblastima pružaju sažet i koristan odgovor. Ne brinite, odgovori nisu šturi ili uopšteni. Intervjuisani stručnjaci su tu da odgovore i na druga podpitanja, koja su specifična za svaki posao ponaosob.

Krajnji proizvod su informativni video klipovi koji traju između 7-8 i 12-13 minuta. U ovom kratkom vremenskom razmaku možete čuti sve važne informacije neophodne da odlučite o svojim koracima ka budućem poslu, oblasti zanimanja i karijeri.

Svake nedelje izlaze novi opisi poslova na Beleške portalu, kao i na zvaničnom Beleške Video Youtube kanalu.

Informacije iz prve ruke – zamislite da vam posao opisuje neko blizak

Nataša Bojanić, Group Account direktor Leo Burnett Belgrade

Upravo to je duh koji “Moj (budući) posao” video intervjui neguju. Želja Beleški jeste da mladi, i svi oni koji su u potrazi za informacijama o tome šta će raditi na svom budućem poslu, dobiju korisne savete i iskustva iz prve ruke, kao da im svoja iskustva prepričavaju prijatelji ili rodbina.

Bez uvijanja ili “šminkanja”, ovo su opisi poslova onakvi kakvi jesu. Od trenutka kada zaposleni dođe na svoje radno mesto, do trenutka kada se završi radni dan, ali i sve one sitnice koje su nekada važne zarad napredovanja na poslu, usavršavanja određenih veština i u krajnjem slučaju završetka fakulteta.

Moj (budući) posao snimci vas mogu usmeriti na potreban fakultet i na važno neformalno obrazovanje, ali i posavetovati o tome šta reći odnosno ne treba reći na razgovoru za “budući” posao. Informacije koje ćete čuti od ljudi koji se vašim budućim poslom već godinama bave, su iskrene i “iz prve ruke”, kako bi se to žargonski moglo reći.

Koji poslovi su fokus “Mog budućeg posla”?

Odgovor je jednostavan. Svi poslovi su cilj projekta “Moj (budući) posao”. Želja autora je da se predstave sve profesije i pozicije u različitim kompanijskim strukturama, kao i malim preduzećima. Od vrhunskih parketara, zubara, medicinskih sestara, preko energetičara, softverskih inženjera, dizajnera pa sve do hr stručnjaka, marketara, direktora resora, profesora na fakultetima i više od toga.

Ove snimke možete pogledati već sad

Veliki broj stručnjaka se rado odazvao pozivu Beleški za učestvovanje u projektu. Od redovnog profesora Ekonmskog fakulteta u Beogradu, dr Saše Veljkovića, preko menadžera u turizmu, Vladimira Drače i Group Account direktora marketinške agencije Leo Burnett Belgrade, Nataše Bojanić, pa sve do direktora doma zdravlja privatnog zdravstvenog sistema Medigroup, dr Danke Grudić i mnogih drugih.

Već sad možete saznati i kako izgleda posao direktora marketinga, rukovodioca carinske službe, menadžera prevodilačke agencije, marketing executive-a i druge.

Pišite nam, šta mislite o ovoj ideji? Kako se vama čini ideja predstavljanja poslova iz prve ruke? Ovo može biti još jedna itekako korisna stvar koju možete raditi dok tražite posao.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Share Follow Tweet Share Share