Magazin

Likvidacija Stojanovića osveta Luke Bojovića za smrt advokata Miše Ognjanovića

Policija posle eksplozije na Novom Beogradu, u kojoj je poginuo Strahinja Stojanović, a teško povređena kolumbijska državljanka Sonja Suarez Gomez, vodi istragu samo u jednom pravcu i to ka Luki Bojoviću i Filipu Koraću, piše Nova.rs.

Naime, prema saznanjima našeg portala, operativci MUP-a posle današnje likvidacije Strahinje Stojanovića, veruju da je ovo ubistvo zapravo izvršeno u znak osvete za smrt beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, koji je ubijen 28. jula 2018. godine.

Ognjanović je usmrćen u Ulici antifašističke borbe na Novom Beogradu, ispred zgrade u kojoj je živeo. U momentu napada s njim je bio i njegov najstariji sin Petar, koji je u pucnjavi ranjen u šaku i kome je otac za nekoliko sekundi izdahnuo na rukama.

Ubica, koji je prema opisu svedoka, bio obučen u crnu odeću i maskiran crnim kačketom, sačekao je advokata u prolazu između zgrada.

Kada se Ognjanović sa sinom dovezao do zgrade, a zatim pešice krenuo ka ulazu, ubica je pritrčao i ispalio nekoliko kratkih rafala iz automatskog oružja.

Ognjanović je pao pogođen s tri metka, dok je ubica pobegao kroz prolaz i prema izjavama svedoka, utrčao u crni automobil parkiran u blizini i odvezao se.

Odmah nakon pucnjave policija je počela poteru za napadačima, a proglašena je bila i akcija “Vihor” tokom koje su se zaustavljala i pretresala sva sumnjiva vozila i prolaznici.

Ognjanovićev najčuveniji klijent bio je upravo Luka Bojović. Ognjanović je Bojovića zastupao na sudovima poslednjih deset godina, u Srbiji i Španiji, gde izdržava kaznu od 18 godina zatvora.

On je posećivao Luku u zatvoru u Madridu, a imao je kontakte i sa ostalim njegovim saradnicima.

Zbog toga su mnogi neprijatelji Luke Bojovića, advokata Mišu Ognjanovića doživljavali kao jednog od njegovih najodanijih saradnika, koji je bio upoznat sa Bojovićevim poslovima i tajnama, zbog čega se našao na meti likvidatora.

Takođe, u srpskim medijima se spekulisalo da je ubijeni Strahinja Stojanović bio osumnjičen za ubistvo poznatog beogradskog advokata, kao i da je Ognjanović sam sumnjao da mu Stojanović sprema likvidaciju.

Četrnaest dana od ubistva Miše Ognjanovića, 11. avgusta 2018., u eksploziji bombe postavljene ispod „audija“ parkiranog u naselju Galenika u Zemunu, povređena je španska misica Olac Bilbao Gonzales, dok je njen momak Strahinja Stojanović, koga su mediji u Srbiji obeležili kao bliskog saradnika Bojovićevih najvećih neprijatelja iz klana Šaranović, pukom srećom preživeo i ostao nepovređen.

Ko je bio Miša Ognjanović

Beogradski advokat Dragoslav Miša Ognjanović svoju radnu karijeru započeo je kao policijski inspektor u Odeljenju za ubistva beogradske policije.

Policiju je napustio kada su za vreme jedne akcije ranjena dvojica njegovih kolega. Posle napuštanja policije prešao je u advokaturu gde je doživeo zvezdani uspon, jer se pročulo da je bio odličan poznavalac krivičnog prava, što mu je obezbedilo da zastupa jake klijente.

Iskorak u njegovoj karijeri bilo je angažovanje u pravnom timu koji je pomagao Slobodanu Miloševiću u Hagu. Na listi njegovih klijenata bili su i pokojna Mirjana Marković, kao i Đorđe Prelić u vezi slučaja “Taton”.

Osim javnog i njegov privatni život je bio pod lupom javnosti. Posle razvoda sa prvom suprugom, oženio se „Plejbojevom zečicom“ Natalijom Mihić, s kojom ima sina, ali taj brak nije potrajao. Posle dugogodišnje veze, u Parizu 2017. godine sklopio je brak sa bivšom misicom Sanjom Papić.

Strahinja Stojanović preminuo u Urgentnom centru

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link