hronika

Luka Bojović biće izručen Srbiji, španska policija poslala dopis

luka bojovic
Printscreen/Youtube

Luka Bojović trebalo bi uskoro da bude izručen Srbiji, odlučile su španske vlasti. Kako nezvanično saznajemo, španska policija poslala je akt o uslovnom otpustu Bojovića srpskoj policiji.

Bojoviću kazna ističe za dve godine, što bi značilo da bi ostatak vremena koje mu je ostalo da provede iza rešetaka, to bilo u Srbiji.

Sud ga, ukoliko tako proceni, može pustiti i ranije na slobodu, ali je to malo verovatno s obzirom na njegovu kriminalnu prošlost.

Posle ovog dopisa Španaca, vest je, kako je prenela Republika, potresla srpsko podzemlje, pre svega Lukine neprijatelje, koji strahuju da će njegovim dolaskom uslediti niz likvidacija kojima bi Bojović osvetio sve svoje ubijene srodnike i prijatelje. Spekulisalo se i da Bojović može biti izručen Bosni i Hercegovini, međutim, on se tog državljanstva odrekao pre deset godina.

Bojović je uhapšen pre 10 godina u Španiji.

On je osuđen u Španiji na zatvorsku kaznu od 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala. On je osuđen zbog falsifikovanja isprava na tri godine, za zločinačko uruživanje na pet, a za posedovanje oružja na 10 godina zatvora – pa mu je ukupna kazna 18 godina.

Izvor: Blic

‘Dobar dan, ja sam Filip Korać, za mnom je raspisana poternica’

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link