Magazin

Škaljarac ubijen u Brazilu bio blizak Luki Bojoviću, 10 godina niko nije znao gde se nalazi

supruga-skaljarca-brazil
FOTO: SCREENSHOT

Srbin Darko Geisler (43), koji se ranije prezivao Nedeljković, ubijen je 5. januara u Brazilu, a zasad nije poznato šta se krije iza zločina. Geisler je slovio za pripadnika škaljarskog klana, dovodio se u vezu sa nekoliko likvidacija, a bio je blizak kriminalcu Luki Bojoviću, koji je prošle godine izašao sa višegodišnje robije, koju je služio u Španiji.

Ubistvo Geislera dogodilo se 5. januara u Brazilu, a one ubijen pred suprugom i četvorogodišnjim detetom ispred kuće u kojoj je stanovao.

Pretpostavlja se da je napadač duže vreme pratio kretanje Geislera, te je znao kada će se ubijeni Srbin vratiti kući.

Napadač je Srbinu prišao sa leđa i u njega ispalio nekoliko hitica, a potom pobegao sa lica mesta. Motiv stravičnog zločina se još uvek ispituje, a ono što je izvesno jeste da Srbin iza sebe ima podužu kriminalnu istoriju.

Navodilo se da je blizak škaljarskom klanu, kao i Luki Bojoviću.

Kriminalna grupa Luke Bojovića, koji je prošle godine izašao sa višegodišnje robije, bliska je škaljarskom klanu koji je u dugogodišnjem sukobu sa kavačkom grupom. Kako su mediji ranije pisali, Geisler je, navodno, bio i ubica Bojovićeve grupe i za njih je odrađivao likvidacije po Srbiji.

Zasad nije poznato sa kojim se sve zločinima dovodi u vezu ubijeni škaljarac. Ono što je izvesno, za njim je bila raspisana poternica zbog ubistva Andrije Mrdaka, 2014. godine u Crnoj Gori.

Mrdak je ubijen 25. decembra 2014, oko 10.35 časova ispred kapije Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) u Spužu, dok je sa snajom pokušao da uđe u posetu bratu Nenadu.

Mrdak je bio prvi čovek, najbolji prijatelj i telohranitelj ubijenog vođe jednog od najjačih barskih klanova – Armina Muše Osmanagića. Navodilo se i da je ubica plaćen za likvidaciju Mrdaka, ali se nije govorilo o kojoj se cifri radi.

Sem ubistva Mrdaka, Geisler se dovodio u vezu i sa likvidacijom Vidaka Vorotovića (34), zvanog Vinko, iz Nikšića.

Vorotović je ubijen 15. decembra 2012. oko 23.30 u sačekuši u centru Nikšića, a od samog starta se navodilo da je reč o profesionalnoj likvidaciji.

Naime, napadač je kobnog dana u Vorotovića ispalio sedam hitaca u glavu i to dok je na parkingu ispred autobuske stanice sedeo u „audiju“.

Sumnjalo se da nije živ

Inače, ubijeni škaljarac Darko Geisler nepunih 10 godina se nalazi u bekstvu. Crnogorski istražni organi za njim su raspisali poternicu nakon ubistva Andrije Mrdaka, a neko vreme se sumnjalo da se krije u zemljama Zapadne Evrope.

Ipak, proteklih godina sve češće se postavljalo pitanje da li je Geisler još uvek živ, s obzirom da od njega nije bilo ni traga ni glasa.

Sve do 5. januara nije se ni slutilo da se zapravo godinama, krijući se pod lažnim identitetom, nalazi u Brazilu.

Supruga Srbina ubijenog u Brazilu:”Moj sin je izgubio oca, ne tiče me se njegov prethodni život”

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link