Srbija Vesti

Ubica iz Mladenovca se iživljao nad komšijskim psima, a meštani uzalud prijavljivali

mladenovac-pucnjava-policija-ubistvo-osumnjiceni-ub-2
Foto: MUP

– Ubijao je pse po selu, mi smo to prijavljivali, ali je on nastavljao da to radi – kažu meštani sela kod Mladenovca u kom je živeo U. B. (21), vinovnik strašnog masakra koji je u ponoć šokirao Srbiju, kada je ubijeno osam ljudi, a ranjeno 14.

Komšije ne pričaju s porodicom U. B, jer je iživljavanje nad životinjama za njih bilo nešto preko čega nisu želeli da pređu. On je, kako pričaju komšije, ubijao njihove kućne ljubimce. On je hapšen zbog krađe, potom zbog oružja, ali i zbog toga što je ošamario policajca.

U. B. nikada nije osuđivan.

U. B. ima 21 godinu, srpska javnost je za njega čula u noći između četvrtka i petka kada je nakon svađe u dvorištu škole otišao kući po oružje, vratio se i osuo paljbu iz oružja po ljudima koji su tu bili. Potom je seo u automobil i pucao iz pokreta. Postoje indicije da je imao saučesnika, ali to još zvanična istraga nije potvrdila. Mladić se posle pucnjave dao u beg.

Osam sati je trajala potera za njim, sela oko Mladenovca bila su blokirana, da bi bio uhapšen oko 8 sati u petak ujutru u selu Vinjište kod Kragujevca, gde žive njegovi rođaci. Policija ispituje da li je rodbina znala za masakr i ukoliko jeste, biće privedeni.

U toku bega, on je upao kod taksiste u vozili i maltene ga oteo. Taj hrabri taksista je prijavio policiji da je video ubicu. Njega je predsednik Srbije danas na vanrednoj konferenciji za medije okarakterisao kao heroja Srbije, budući da „postoje oni koji su znali gde je osumnjičeni za ubistvo, ali nisu javili“. Kad su ga hapsili i pitali zašto je ubio ljude, govorio je „omalovažavanje“, omalovažavanje“.

Na njegovim društvenim mrežama vide se snimci i fotografije na kojima podržava Kristijana Golubovića, idoli su mu bivši kriminalci, a i na sve to – drugar mu je bivši učesnik Zadruge. Uhapšen je u majici koja veliča Hitlera i naciste.

Izvor: Telegraf

Igor Jurić: Sramotno je, jadno i kukavički za naš nerad okriviti decu – oni moraju imati svoja prava, a mi obaveze

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link