Koronavirus Svet

Izvršni direktor Tvitera donira milijardu dolara za borbu protiv koronavirusa

dzek dorsi tviter

Džek Dorsi, osnivač i izvršni direktor Tvitera, objavio je da će donirati milijardu dolara, kao svoj doprinos u “razoružavanj pandemije”.

Dorsi je na Tviteru objasnio da ta suma predstavlja 28 odsto njegovog bogatstva, a da bi obezbedio milijardu dolara postepeno će prodavati akcije svoje druge kompanije Skver, specijalizovane za digitalno plaćanje.

Nakon pandemije, “novac će biti preusmeren za zdravlje i obrazovanje devojčica, kao i za univerzalne dohotke”, naveo je Dorsi čije je bogatstvo Forbs procenio na 3,3 milijardi dolara, i dodao da u ovim dvema oblastima vidi potencijalna rešenja za “probleme sa kojima se svet suočava”.

Univerzalni dohodak je novi instrument socijalne politike koji podrazumeva da svi stanovnici neke zemlje dobijaju odredjenu sumu novca bez obzira na njihov imovinski status.

“Zašto sada? Budući da su potrebe hitne i da želim da vidim efekte tokom svog života. Nadam se da će ovo inspirisati i druge. Život je suviše kratak, učinimo sve što možemo da sada pomognemo ljudima”, poručio je osnivač Tvitera, a preneo Guardian.

Osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg i njegova supruga Prisila Čan su dali 25 miliona dolara za istraživanja lečenja koronavirusa.

Deda Milomir iz Kanade ne zaboravlja zemljake, poslao 670 paketa vrednih 10.000€

43 Shares
Share via
Copy link