Vesti Vojvodina

Zavirite u tunele na Fruškoj gori, koji će sa 3,5 kilometra dužine biti najduži u Srbiji (VIDEO)

tunel fruska gora

U novembru 2022. godine započeto je dugo najavljivano bušenje ulaznog portala tunela “Iriški venac” na Fruškoj gori. Na ulaznoj strani tunela, kod Paragova, kao i sa dru­ge stra­ne, pre­ma Op­šti­ni Irig, gde se na­la­zi iz­la­zni por­tal, napreduje bušenje.

Tuneli koji se grade su u sklopu Fruškogorskog koridora – budućeg najdužeg tunela u Srbiji!

Pogledajte ekskluzivne snimke iz samog tunela, sa obe strane:

Mega fabrika kompanije Kontinental, treća nemačka investicija u Novom Sadu, otvorena je u četvrtak 23.02.2023. godine, a rad na opremanju infrastrukture Fruškogorskog koridora, koji spaja veliki deo investicija, nastavlja se i ove godine uprkos svetskoj ekonomskoj i energetskoj krizi.

Kako je najavljeno, ovaj dvocevni tunel biće probijen na deonici između naselja Paragovo u Sremskoj Kamenici i obilaznice oko Rume, čime će se tranzitni saobraćaj konačno izmestiti s prostora Nacionalnog parka Fruška gora.

Najzahtevniji poduhvat u sklopu čitavog projekta, izgradnje Fruškogorskog koridora, jeste probijanje tunela “Iriški venac” koji će sa svojih bezmalo 3,5 kilometra dužine biti najduži tunel u Srbiji.

Radove izvodi kineska kompanija “China Road and Bridge Corporation”, a značaj projekta za Novi Sad, Irig i Rumu se ogleda u podatku da kroz tu deonicu dnevno prođe oko 900 kamiona i 10.000 vozila i spada u najopterećenije državne puteve u Srbiji.

U perspektivi, ovaj putni pravac treba da omogući povezivanje Koridora 10 i Koridora 4 i stvaranje najkraće veze između Bosne i Rumunije. Fruškogorski koridor je deo putnog pravca Novi Sad-Ruma-Šabac-Loznica-granica sa BiH.

Izvor: mojgradsm.rs

Zimske čarolije na zavejanoj Fruškoj gori: Zaglavljen gradski bus i auto klizalište (FOTO, VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

98 Shares
Share via
Copy link