Magazin Novi Sad

Opasnom vožnjom u kontra smeru na Iriškom vencu vozač “Mercedesa” umalo izazvao tragediju (VIDEO)

Venac vožnja u kontra smeru
Foto: Screenshot / Instagram / 192_rs

Kada vas put nanese na Frušku goru, iskusni vozači dobro znaju da na deonici između Paragova i Iriškog venca postoje dva jednosmerna puta, sa dve trake – jednim koji se penjete ka prevoju, a drugim koji se spuštate ka Novom Sadu.

Čak i ukoliko se prvi put nađete na ovoj deonici puta, postavljena je jasna saobraćajna signalizacija, koja vas nedvosmisleno upućuje u kom smeru je dozvoljena vožnja.

Ovakvo rešenje odabrano je upravo jer su se na nekada dvosmernom putu ka Iriškom vencu stvarale neopisive gužve, zbog frekventnog teretnog saobraćaja, pa je uspinjanje ili spuštanje moglo da potraje i po nekoliko sati, usled nemogućnosti preticanja na pojedinim deonicama.

Opuštena vožnja “Mercedesom” u suprotnom smeru

Međutim, i danas se s vremena na vreme se pojavi vozač koji nekako uspe da previdi saobraćajnu signalizaciju i krene u nedozvoljenom smeru, što stvara situaciju koja je opasna po život, posebno jer vozači koji poštiuju propise ne očekuju da će se neko pojaviti iz suprotnog smera.

Upravo takav snimak je osvanuo na Instagram stranici 192_rs,  kada je vozač kamiona koji se uspinjao ka Iriškom vencu, ostao u čudu kada je na jednoj krivini ugledao “Mercedes” koji se spuštao prema njemu.

Srećom, ovog puta nije bio u pitanju “rulet smrti” tj. namerna vožnja u spurotnom smeru, koji klinci željni adrenalina ponekad praktikuju, ne mareći da li će ugroziti nečiji život, već je vozač automobila bio primoran da krene u rikverc i skloni se sa puta kako bi propustio kamion.

– Druže, da li si ti normalan bre – prokomentarisao je kamiondžija, uz sočnu psovku, dok je prolazio pored nesavesnog vozača “Mercedesa”, a srećom do susreta nije došlo na nekoj od nepreglednijih krivina, jer bi direktan sudar nije neminovan.

Nadamo se da je vozač putničkog automobila, kada je uvideo svoju grešku, bio makar toliko savestan da okrene automobil, ponovo se popne na prevoj i onda započne spuštanje predviđenim putem, umesto da nastavi sa bahatom vožnjom – slučajnom ili namernom, kojom ugrožava ljudske živote.

“A ti si pametan i glumiš neku strogoću”

Ovaj neprijatan susret nisu propustili da prokomentarišu naši sugrađani, a sudeći prema postovima, mnogi nisu bili svesni strašnog prekršaja i opasnosti koju je vozač “Mercedesa” svojim postupkom izazvao, a neki verovano i ne poznaju teren na kom je nastao snimak.

“Možda prvi put ide tuda a nije video znak, sve je to normalno, nisu normalni oni što idu kontra smerom u kružnom, prolaze kroz crveno i voze po gradu kao na auto-putu”, “Eto ti si pametan, pored slobodne desne trake glumataš neku strogoću”, “Greške se dešavaju, a ovaj vozač je debili što snima”.

“U redu, ajd za*ebao se čovek, ali šta ti glumis budalu i ideš da ga udariš”, “Jesi li normalan. Snimaš, agresivno se ponašaš, ej, o’ladi. Možda je čovek pogrešio, a ti si taj koji isteruĵeš pravdu i ugrožavaš živote. Nije nikog ugrozio, srećom, ali ti jesi, itekako”, pisao je jedan tabor, očigledno ne shvatajući da vozač kamiona nije bio taj koji je pogrešio, barem što se tiče načina vožnje.

Neki su ipak pokušali da budu duhoviti i malo spuste tenziju u oštroj raspravi na Instagramu.

“Što kaže onaj vic – šta jedan, svi voze u kontra smeru”, glasio je jedan komentar.

“Čovek je u ovom slučaju potencijalni ubica”

Drugi su sa pravom bili oštri u svojim komentarima.

“Ne, nego će da ga pusti da ubije dole nekoga”, “Ne, trebao je da mu prostre crveni tepih?! Za ovakve prekršaje u normalnim zemljama odlazi dozvola, ideš malo na posmatranje, malo ti zavuku dublje ruku u džep pa ti opet pogreši. Čovek je u ovom slučaju potencijalni ubica”, “Da je obrnuto razumeo bi zbog manjka znakova. Ali provereno znam da je od Kamenice ka vencu više nego obeleženo koji je koji smer”.

“Izgleda da sada polažu i lekarski preko veze, nema drugog objašnjenja kako možeš omašiti znak veličine mamuta da je zabranjen smer. Ovo se desi iks puta na nedeljnom nivou, samo se ne zabeleži, dok neko ne izgubi glavu”, “Ne sme to da se uradi, ne sme da pogresi pa napravio 5000 km… Druže o cemu ti?? Pa ovo je kazna za 6 meseci robije”.

“Koliko moraš da budeš glup da ne vidiš znak, nema nikakve logike da krene kontra smerom odakle god da se uključuje. Ovo je jedan obican retard za volanom, ništa drugo. “To se tu dešava tako bukvalno svako dan! Nema dana kada tako neki pacijent to ne uradi! Nije mi jasno da pored svih onih znakova dole čovek ladno krene tuda”, objašnjavali su opasnost situacije drugi korisnici Instagrama.

Novosadske kamikaze: Živi ležeći policajac i luda vožnja u suprotnom smeru (VIDEO)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
73 Shares
Share via
Copy link