Magazin Novi Sad

Zimske čarolije na zavejanoj Fruškoj gori: Zaglavljen gradski bus i auto klizalište (FOTO, VIDEO)

Fruška gora zavejana
Foto: Screenshot / Instagram / nsuzivo.rs

Novi Sad je danas osvanuo pod belim pokrivačem, a prvi sneg ove zime je sasvim sigurno obradovao mališane, dok većina vozača koji su ujutro morali da očiste automobile kada su išli na posao ne deli njihovu radost.

Gradske ulice su prohodne, ne zato što su službe bile previše revnosne, već je temperatura dovoljno visoka da se sam otopio, međutim na Fruškoj gori su zabeleženi brojni problemi na zavejanim putevima.

Kako prenosi 021.rs, autobus na liniji 86 (Novi Sad – Vrdnik) zaglavio se među snežnim nanosima, ali je odglavljen nakon intervencije zimske službe i nastavio je da saobraća.

Fruška gora zaglavljen autobus
Foto: JPNP Fruška gora

Saobraćaj za teretna vozila preko Iriškog venca je obustavljen, ali problem su imali i vozači putničkih automobila.

Kao što se može videti na snimku koji je objavljen na Instagram stranici “nsuživo“, jedno vozilo je sletelo sa puta i u pomoć mu je pritekao vozač “Audija”, koji je pokušao da ga izvuče pomoću sajle.

Međutim, izgleda da se nisu baš dobro iskoordinisali, pa je “Audi” počeo da proklizava po neočišćenom putu i praktično paralelno počeo da vuče zaglavljeno vozilo po bajkovitoj zimskoj idili.

Brojni sugrađani su se odlučili da prokomentarišu ovu situaciju, a neki su bili i duhoviti.

“5 kubika vuku konji moji, reci pobro kol’ko mogu tvoji”, “Šta radi Audi, ju mama!”, “Ovaj još kočnicu stisnuo i na kontra namotao volan”, “A grtalica se zaglavila, ja sam 6 lopata izlomio”, “Sneg ponovo iznenadio pa nije očišćeno”, pisali su u komentarima.

Nadamo se da su na kraju uspeli da se iskobeljaju iz nezgodne situacije bez prevelike štete, a iz nadležnih službi, koje su na terenu, apeluju na vozače da budu oprezni.

Izvori: 021.rs, Instagram / nsuzivo.rs

Sneg prekrio Dolinu jelena kod Plitvičkih jezera, prizor je bajkovit (FOTO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika #

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Znam da nije bitno u lokal patritizmu, ali moram pohvaliti zimsku službu u Nišu, Novi Sad bi imao toliko mnogo da nauči od njih!!! Naravno, potreban je samo jedan čovek na pravom mestu da Novi Sad funkcioniše perfektno, toliko je pozitivnih mogućnosti u sredini različitih ali istih samo da svi uzmemo ono dobro od drugih, kad nam je već sudbina da delimo ovo vreme postojanja i ovaj divni grad, zašto da nam tako i ne bude, sve je do nas i TI možeš mnogo da uradiš, nisi nebitan!!!

  • Svakog ko kritikuje probijanje tunela ispod Fruške gore treba poslati na psihijatrijsko posmatranje.
    Onom ko je zaslužan za probijanje tunela vozači koji su koristili pravac preko Fruške gore treba na vrhu Fruške gore da podignu spomenik visine onog raketiranog televizijskog tornja.

139 Shares
139 Shares
Share via
Copy link