Koronavirus Srbija

U Nišu se porodila trudnica zaražena COVIDOM-19, beba preminula

Trudnica (37) iz doljevačkog sela Orljane, koja je bila u teškom stanju zbog koronavirusa, porodila se danas u Kliničkom centru u Nišu, a kako prenose mediji, novorođenče je preminulo.

– Obavljen je porođaj, ali nažalost, uprkos svim preduzetim merama, novorođenče je preminulo – rekla je za medije direktorka Klinike za dečiju hirurgiju KC Niš Anđelka Slavković.

Kako prenosi portal Blic.rs, trudnica je porođena carskim rezom, ali je novorođeni dečak preminuo ubrzo nakon porođaja. Ona je nakon porođaja ponovo vraćena na respirator i trenutno je stabilno.

– Konzilijum lekara danas je doneo odluku da trudnica koja je u 31. nedelji bude porođena carskim rezom u 10.30 časova, s obzirom na to da joj se opšte stanje pogoršalo. Rodila je dečaka, on je spontano prodisao, ali vrlo brzo nakon toga imao je pad saturacije, stanje se pogoršalo, pa je intubiran. Međutim, i pored svih mera reanimacije lekari nisu uspeli da se izbore za njegov život. Preminuo je u 11.50 časova – rekla je za Blic.rs direktorka Klinike za dečiju hirurgiju KC Niš.

Mediji navode i da pomenuta žena ima zapaljenje oba plućna krila, kao i da je sve vreme bila negativna na testovima za koronavirus.

“Serološki i PCR testovisu bili negativni, ali je njeno teško opšte stanje usmerilo lekare ka sumnji na kovid. Ona ima obostrano zapaljenje pluća i od strane infektologa je usmerena bila ka kovid centru zbog kliničke slike i opšteg teškog stanja”, dodala je ona za taj portal.

Inače, stanje druge trudnice koja se, takođe, nalazi na respiratoru trenutno je stabilno. I treća trudnica, koja nije bila priključena na respirator a ima koronavirus, je stabilno.

Podsetimo, prethodnog dana je zbog pogoršanja stanja još jedna trudnica priključena na respirator, tako da su na mehaničkoj ventilaciji bile dve od tri trudnice zaražene koronavirusom, a koje su na lečenju u Kliničkom centru u Nišu.

Lekar Hitne pomoći iz Kragujevca: Grobovlasniče naših života, napravio si Srbiju po meri idiota

Avatar

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

250 Shares
250 Shares
Share via
Copy link