Magazin Srbija

Lekar Hitne pomoći iz Kragujevca: Grobovlasniče naših života, napravio si Srbiju po meri idiota

Doktor Hitne pomoći iz Kragujevca Dušan Đokić osudio je sramno ćutanje profesora medicinskih fakulteta, doktora svih profila i zvanja o tome kako je politika bez konultovanja medicinske struke vukla histerične poteze.

„Grobovlasnik naših života, samozvani despot Srbije Aleksandar Neponovljivi, najavio je vakcinu protiv korone do kraja godine, mada u redovnim okolnostima razvoj vakcina traje pet do 10 godina, da bi sa sigurnošću bila bezbedna sa minimumom neželjenih reakcija. Stanovništvo Srbije biće deo probne populacije po volji despota, a sramno ćutanje silnih profesora medicinskih fakulteta, doktora svih profila i zvanja, dopuštanje da političari donose odluke ovakvog nivoa i značaja, kao što je bilo i histerično kupovanje respiratora po svetu bez konsultovanja struke, deo je žalosne slike Srbije po meri idiota!!!”, napisao je doktor Đokić i objavio ovo svoje reagovanje na viber grupi Kolegijuma lekara Hitne pomoći, odakle ga prenosi naš portal.

Dr Dušan Đokić je specijalista pedijatrije u kragujevačkom Zavodu za hitnu medicinsku pomoć i za Glas Šumadije je potvrdio autentičnost prepiske.

On je rekao da nije reč o ishitrenoj reakciji već da je svakome iz profesije jasno koliko je dug i ozbiljan put na pronalaženju nove vakcine bez posledica po zdravlje ljudi i da se takve stvari ne dešavaju preko noći.

– Zbog čega se mi, kao mala sredina i relativno mala populacija uvek samo „poturamo” da učestvujemo u svakom, pa i ovom eksperimentu. To, kada vam neko „tako prikaže” da su rezulatati dobri i na primer samo jedan posto ispitanih ima nepoželjne reakcije može medijski da zvuči dobro, ali tom, jednom ako premine onda je njemu i njegovoj porodici smrtnost 100 posto, opominje on još jednom apelujući da su to stvari sa kojima se „niko ne igra” – kaže on.

dr-dusan-djokic-kg
Dr Dušan Đokić /Foto: glassumadije.rs

On se pita kako je uništen i devastiran Institut „Torlak” koji je bio referentna ustanova za izvoz vakcina za čitavu Istočnu Evropu, a čiji su nekadašnji vrhunski stručnjaci danas „raseljeni” po čitavom svetu.

– Pa, ne može samo u našoj zemlji samo jedan čovek sve da zna – zaključuje lekar Dušan Đokić.

Doktor Đokić se i s pravom pita zbog čega su izostale rekacije pre svega same zdravstvene struke i strukovnih organizacija.

– Niko se nije ovim povodom oglasio. Muk. Sramota. Gde su sada: Lekarska komora Srbije, Udruženje lekara Srbije, udruženja i komore medicinskih sestara i tehničara, Komora bohemičara Srbje… Nigde, na žalost, konstatuje on, apelujući da tako i ne ostane.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio da će Srbija do kraja godine imati vakcinu protiv korone, i time opasno zagazio u Zonu sumraka.

– U razgovorima smo sa jednom zemljom koja je završila vakcinu i koja već na posebno predviđenoj populaciji ne testira, već daje tu vakcinu, i mi se nadamo da pre kraja godine možemo da imamo vakcinu”, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bombastično pre četiri dana ne želeći da otkrije o kojoj se to zemlji radi.

Prema evidenciji Svetske zdravstvene organizacije, međutim, trenutno su 23 vakcine u kliničkim testiranjima na ljudima, ali zasad nijedna nije odobrena za širu populaciju.

Dok Vučić ostvaruje svoj dečački san, ja perem babu u Nemačkoj

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Ovaj maloumnik se takmici sa titom onaj nas je…o a ovaj nas time dojeb….a i to debelo

generic vignette (DESK luftika.rs)
18.6K Shares
18.6K Shares
Share via
Copy link