Ljubimci

Trudnu slonicu nahranili ananasom napunjenim vatrometom

U indijskoj pokrajini Malapuram dogodilo se jezivo ubistvo jedne ženke slona.

Naime, ubijena je trudna slonica nakon što je pojela ananas u kojem je bio vatromet. Navodno su je time nahranili lokalci, pišu tamošnji mediji, a prenosi 021.

Tragični incident dospeo je u javnost nakon što ga je detaljno opisao jedan šumski rendžer na svom Fejsbuk profilu.

U detaljnom postu na društvenim mrežama otkrio je da je divlja slonica stigla iz šume i da je lutala oko obližnjeg sela u potrazi za hranom. Kad je kročila na ulicu Malapurama, lokalci su joj ponudili ananas u kojem je bio vatromet. Voće je eksplodiralo u ustima trudne slonice.

Šumski rendžer Mohan Krišnan, koji je bio deo tima za brzo spasavanje ove životinje, napisao je šta se dogodilo.

“Svima je verovala. Kada je pojela ananas, on je eksplodirao. Morala je biti šokirana ne misleći o sebi, već o mladunčetu koje je trebalo roditi za 10 do 20 meseci.”

Eksplozija u njenim ustima teško joj je povredila jezik i usta. U teškoj muci i gladi hodala je oko sela, ali ništa nije uspela da pojede zbog svoje povrede.

Krišnan je dodao: “Nije naudila nijednom ljudskom biću, čak ni kad je trčala ulicama u teškoj muci i bolu kroz selo. Nije srušila nijedan dom. To je zato, rekao sam, jer je puna dobrote.”

Krišnan je takođe objavio fotografije trudne slonice koja je naposletku došla do reke Velijar i tamo ostala. Fotografije pokazuju slonicu uronjenu glavom i do pola tela u reku.

Šumski rendžer je objasnio da je to učinila kako muve i ostali insekti ne bi došli na njene rane.

Čak i nakon što su joj rendžeri dovukli pomoć u obliku druga dva slona koja su pokušala da je izvuku iz reke, nisu uspeli. Nakon nekoliko sati pokušaja da je spasu, na kraju je uginula na tom istom mestu.

Počinje „Borba za Džekija“: Akcija sprečavanja zlostavljanja, ubijanja i trovanja životinja

Čitajte Luftiku na Google vestima

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
1.6K Share
1.6K Share
Share via
Copy link