Magazin

Zbog pandemije u Srbiji Aleksandar ne može na transplantaciju bubrega, pomozimo mu da ode u Tursku

pomozimo aleksandru
Printscreen

Svi znamo u kakvoj državi živimo. Znamo da nam se deca od najtežih oboljenja leče SMS porukama i godinama se na tom planu ništa ne preduzima. Teško je očuvati budnost sluđenog naroda, ali je mnogo puta ipak dokazano da ni najteža oboljenja nisu neizlečiva kada se Srbija ujedini.

Fondacija „Budi human“ je pomogla tolikoj deci da Aleksandru Šapiću sa te strane zaista svaka čast na inicijativi i istrajnosti. Na sajtu fondacije sada je objavljena priča još jednog Aleksandra koji voli sport, momka kojeg je život pokušao da baci na kolena. Uz našu pomoć, on će ustati oporavljen i spreman da dobrotu širi dalje i bude u službi humanosti i dobrih dela.

Njegovo ime je Aleksandar Katanić. Rođen je 1987. godine u Beogradu i od svoje šeste godine se aktivno bavio sportom i nije imao zdravstvene probleme sve do 2016. godine. Onda se njegov život okreće bez pitanja ka nekim drugačijim izazovima. Zdravstvenim i životnim.

budi human aleksandar
Printscreen Budi human

Za svoju dijagnozu saznaje na sistematskom pregledu koji mu je bio potreban da bi se profesionalno bavio sportom na poziciji fudbalskog sudije. Upućen je na lečenje u Klinički centar Srbije gde mu je dijagnostikovna hronična bubrežna insuficijencija.

Kako je vreme prolazilo njegovo zdravstveno stanje je bilo sve gore. Terapija koja mu je propisana nije imala efekta, piše na sajtu fondacije.

U januaru 2021. godine lečenje je nastavio na VMA u Beogradu kada su bubrezi izgubili svoju funkciju te je stoga Aleksandar bio primoran krenuti na hemodijalizu.

Pandemija je ostavila ogromne i tragične posledice na celokupan zdravstveni sektor, od osoblja do pacijenata. Mnogo ljudi nema pristup svojim lekarima, čeka na operacije i nada se da će ovo pošast jednom stati.

Podatak da se u Srbiji već dve godine usled situacije sa pandemijom koronavirusa ne obavljaju transplantacije organa dovoljno govori o problemu sa kojim se suočavaju ovakvi pacijenti.

Utvrđeno je da Aleksandrova majka može da mu bude donor i zato je kontaktirao kliniku u Turskoj koja mu je odgovorila da je dobar kandidat na osnovu medicinske dokumentacije, i da bi što pre trebao sa majkom doći na njihovu kliniku kako bi krenuo u proces transplantacije.

„Aleksandar nije u mogućnosti da sam finansira troškove transplantacije stoga se ovim putem obraća svim humani ljudima da mu pomognu svojim donacijama kako bi što pre otišao na lečenje.“

brojevi računa
Printscreen

Sredstva su mu potrebna za lečenje, transplantaciju bubrega, kontrolne preglede, za lekove i suplemente kao i za putne troškove i smeštaj, dodaje se na sajtu.

Suma koja je neophodna iznosi 5 miliona dinara, a postoji mogućnost da troškovi porastu ukoliko nastanu dodatni troškovi tokom perioda lečenja.

Možemo li ponovo? Možemo li skupa do šanse za Aleksandra da ponovo bude zdrav i spreman da i sam pomogne drugima?

Učinimo dobro delo danas. Da Aleksandar pobedi, budimo danas humani.

Miroslavi iz Padeja preti smrzavanje, karcinom a i EPS, pomozimo koliko možemo

 

 

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


48 Shares
Share via
Copy link