Balkan Magazin

U Hrvatskoj zatvorene teretane, vlasnici sprave preneli u crkvu i vežbali

U Hrvatskoj je zbog pandemije koronavirusa zabranjen rad teretana, a dvojica vlasnika jedne od njih su se odlučili na protest.

Mario Valentić i Šimun Cimerman su se zbog nezadovoljstva uvedenim merama i zatvaranja teretana i fitness centara odlučili na radikalan potez, pa su ušli u crkvu gde su prenijeli sprave za vežbanje, piše hrvatski “Paraf”, a prenosi cdm.me.

Crkve nisu zatvorene novim merama, dozvoljeno je da u njima istovremeno boravi do 25 osoba, a obavezno je nošenje maske.

Valentić i Cimerman su utočište pronašli u crkvi Sveta Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu gde su nastavili da vežbaju. To je na neki način i njihov protest protiv uvedenih mera.

“Bez zdravog tela nema ni zdravog duha. Sport, vežbanje i fizička aktivnost su najbolje prevencije svih bolesti i temelj zdravog života. Zahtevamo od Stožera civilne zaštite da promeni svoju diskriminatornu odluku o zatvaranju hramova sporta, zdravlja i tela i da pravilo ’25 osoba’ u zatvorenim prostorima postane važeće i za hramove tela, a ne isključivo za duhovne hramove. U demokratskom, slobodnom i sekularnom društvu, prvo pred zakonima, a tek onda i pred Bogovima, svi građani moraju biti jednaki. Mario Valentić & Šimun Cimerman”, objavili su u postu na Facebooku.

Isus sa ženskim grudima u reklami islandske crkve poziva decu na nedeljnu misu

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

63 Shares
Share via
Copy link