Srbija Vesti

Palma preti vlasti, opoziciji, svedocima i žrtvama, i mora konačno biti priveden

tepic-markovic-palma
Foto: N1

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je da očekuje istražnu fazu, odnosno trenutak da Dragan Marković Palma bude priveden i sklonjen sa svih nacionalnih frekvencija gde mu svakodnevno omogućavaju da se “brani u svojoj cirkuskoj predstavi, a zapravo da preti vlasti, opoziciji, svedocima i žrtvama”.

– Sigurno bi situacija bila mnogo drugačija da nema taj manevarski prostor – rekla je Tepić za novi broj nedeljnika Vreme, podsećajući da je slučaj Dragana Markovića Palme i dešavanja na njegovim žurkama u predistražnoj fazi kako bi se utvrdilo da li je bilo podvođenja maloletnica i ucenjivanja žena.

Tepić je navela da ima najmanje sedmoro očevidaca i žrtava spremnih da daju iskaz čim im tužilaštvo garantuje da će biti tretirani kao posebno osetljivi ili zaštićeni svedoci.

– Čeka se da im se pruži zaštita. Nemoguće da je ovo prva situacija ovakvog vrzinog kola u Srbiji. Sa jedne strane, kaže se da svedoci i žrtve moraju da prvo daju iskaze da bi im se na osnovu iskaza garantovala zaštita, a sa druge strane, oni ne žele da daju iskaze pre nego dobiju zaštitu – navela je Tepić.

Ona je istakla da je između toga ključno da Dragan Marković Palma preti svedocima i žrvama, sa nacionalnih frekvencija i iz Skupštine Srbije, piše N1.

– Nemoguće da nikada tužilačka praksa nije videla takvu situaciju. Ovde ne govorimo o prelasku ulice na crveno, nego o životima ljudi kojima je gazda u gradu, gde neki od njih žive, čovek kojeg smatramo glavnim osumnjičenim – istakla je Tepić.

Ističući da je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je nekoliko puta bio na Palminim žurkama, ali da ne zna šta se posle dešavalo, Tepić je rekla da ga to, naravno, ne abolira od obaveze da insistira da se istina otkrije do kraja.

– Ako je Vučić u stanju da se oglašava o najbenignijim stvarima, o nečijim tvitovima ili tome ko treba da da gol na nekoj utakmici, za mene je – govorim ljudski, kao žena i majka – neverovatno da taj Vučić nema ništa više da kaže osim te jedne rečenice – naglasila je Tepić.

Kako je rekla, „taj Vučić isto ima ćerku, ima dva sina koji će sutra imati neke supruge i ćerke“.

– Pa zar nije osnovni njegov dug prema ovom društvu da insistira da se ovo istraži do kraja – upitala je Tepić.

Od prve izjave MArinike Tepić o tome da žene zaposlene u javnim službama u Jagodini dobijaju “telefon za druženje” te da im od “druženja” zavisi posao, preko iskaza anonimnog svedoka o podvođenju maloletnica i devojaka na Palminim bunga-bunga žurkama, Dragan Marković Palma obilazi televizije sa nacionalnom frekvencijom, tu se brani i tu preti pred čitavom Srbijom.

U predistražnom postupku saslušana je 21 osoba, ali svedoci o tome šta se dešavalo na Palminim žurkama i žrtve Dragana Markovića Palme nisu dale svoje iskaze jer im policija, tužilaštvo i drugi organi države Srbije nisu ponudili adekvatnu zaštitu od samovolje čoveka koji gazduje Jagodinom.

Da Palma ima čime da ucenjuje i čime da trguje najekplicitnije se videlo u slučaju kada je direktno pretio svojim koalicionim partnerima rečima “da on mnogo više zna o njima” navodeći kao primer i to “ko je izazvao smrt jedne osobe na naoplatnoj rampi”.

Ipak, ono što je prevršilo svaku meru razuma, čak i u ovoj i ovakvoj Srbiji, je slučaj nagih fotografija maloletnica u zaplenjenom telefonu. Palma se od ovog dokaza odbranio tako što je “poturio” svoju saradnicu koja je javno rekla da se radi o njenom detetu.

Tepić nije pomenula ni jedno ime, ali se oglasila direktorka Centra za Socijalni rad u Jagodini Biserka Jakovljević i time praktično uperila prst u sopstvenu ćerku.

Čime te je Palma ucenio da kažeš da je golo dete na snimcima tvoja ćerka?

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

332 Shares
332 Shares
Share via
Copy link