Magazin Srbija

Palma poveo lekare u Egipat da voze kvadove i pričaju s vakcinisanim Beduinima

palma-sa-beduinima

Delegacija koju je u Egipat odveo predsednik stranke Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma posetila je lokalne Beduine, a Marković je tom prilikom istakao da su stanovnici pustinje vakcinisani protiv koronavirusa.

„Najveći paradoks je taj što je za Beduine vreme odavno stalo i oni se nisu bavili svetskim modernim tehnologijama, nemaju TV, nemaju društvene mreže, ni ništa slično, ali su vakcinisani protiv korone. Kao da je bolje da imate što manji priliv informacija sa raznih mesta, posebno nekompetentnih, kako bi se građani u najvećem broju vakcinisali“, rekao je Marković, navodi se u saopštenju Grada Jagodine.

On je dodao da su građani Srbije „zahvaljujući politici predsednika Aleksandra Vučića dobrodošli u sve krajeve sveta, bilo da se radi o metropoli ili pustinji“.

Članovi delegacije Srbije, u kojoj je najviše zdravstvenih radnika, su džipovima došli do beduinskog sela, gde su im domaćini servirali čaj dobrodošlice, a nakon toga su imali prilike voziti kvadove i bagije kroz pustinju, da bi im u sred pustinje bio serviran ručak.

Na kraju programa, saopštili su iz Grada Jagodine, pošto među 144 člana delegacije ima i muzičara, oni su se prihvatili harmonike i u sred pustinje su srpski zdravstvenu radnici zaigrali srpsko kolo, piše N1.

Kako se navodi u saopštenju, poruka lekara i medicinskih sestara i tehničara iz Srbije glasi: „Ako mogu Beduini da se svi vakcinišu protiv koronavirusa, dajte da se sto veći broj građana vakcinise, kako bi smanjili pritisak na kovid ambulante i kovid odeljenja i kako bi ujedno mogli da se više vremena posvetimo i non-kovid pacijentima“.

Opet Palma na obali mora iz našeg džepa čašćava medicinare i političare odmorom u Paraliji

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

248 Shares
248 Shares
Share via
Copy link