Lifestyle Novi Sad

Zdrav hleb iz tegle za nekoliko minuta

Dve mlade Novosađanke, Nina Došen i Ana Vujaković, prodaju tegle pod nazivom „Taste like home“ uz pomoć kojih ćete napraviti hleb, mafine, keksiće i kranč musli za samo nekoliko minuta. Ove neobične teglice su idealne za proslave, kao i svakodnevne obroke, jer se svi sastojci nalaze u njima, potrebno ih je samo pomešati sa tečnim sastojkom kao što su ulje, kisela voda, mleko…

hrana-iz-tegle-novi-sad

– Mafini i keksići se peku 10 do 15 minuta, dok je za hleb ipak potrebno utrošiti nešto više vremena. U pitanju je hleb po hrono receptu, dakle beskvasni, za koji je potrebno da odstoji nekih 45 minuta, a potom sat do sat i deset da se ispeče. Ono što je najbitnije, danima može da stoji i da se jede – kažu Nina i Ana.

hrana-teglice-novi-sad

Hleb prave od nekoliko vrsti brašna, najčešće ražano, speltino, heljdino, integralno u kombinaciji sa semenkama lana, suncokreta, golice ili sa začinskim biljem. Za slatkiše kombinuju čokoladu, sušeno i kandirano voće, orašaste plodove, bombone. U dogovoru sa kupcima one mogu izbaciti  neželjeni sastojak, ukoliko je neko alergičan na nešto ili dodati novi. Tegle mogu da stoje na suvom i mračnom nekoliko meseci, ukoliko se odmah ne iskoriste.

taste-like-home-novi-sad

– Veoma je važno da tegla bude privlačna oku. Mi volimo boje i detalje, tako da nam je ukrašavanje tegli omiljen deo posla – kažu Novosađanke i dodaju da je proizvod najviše namenjen ljudima koji su okupirani poslom, ali i kada nekome dođu nenajavljeni gosti.

Cena hleba iz tegle se kreće od 200 do 250 dinara , musli iznosi 300 dinara, keksići su 500, a mafini 450 dinara. Novosađani ove tegle mogu poručiti preko njihove Facebook stranice, a brzom poštom mogu se poslati i u druge gradove širom Srbije.

Probajte najukusnije poslastice od kestenja

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

komentar

Klikni da objaviš komentar

22 Shares
Share via
Copy link