Film Magazin

Crkla bih kada bi me unučići sutra videli, a ja izgledam k’o neka plastična viršla!

tanja boskovic
Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Tanja Bošković važi za jednu od najlepših glumica sa ovih prostora koja privlači svojom harizmom, vedrim duhom, otvorenim izražavanjem svojih stavova. Gde god da se pojavi malo ko ostaje ravnodušan na njenu lepotu. U 69. godini i dalje je filmski lepa, aktivna, raspoložena i kako sama kaže “čeličnog zdravlja”. Poslednjih 35 godina nije imala ni kijavicu, a u njenim izjavama može se otkriti razlog:

– Volim da plivam, da trčim, skačem, ludujem, pevam, volim da hodam i to kroz život, izbegavam vožnju automobilom. U gradski prevoz ulazim samo ako žurim. I dalje jedem samo šaku hrane dnevno. Nikome nije potrebno više. Vodim jedan zdrav seljački život. Ne volim prejedanje u bilo kom smislu. U dobrom duhovnom i fizičkom zdravlju drže me molitva, pričešćivanje i ispovest. Gospod mi je dao dara koliko mi je dao i ja sam time zadovoljna. Dao  je da imam decu, ja presrećna.

Loše misli su greh, zato se trudim da ih nemam. Ako se pojave, brže bolje ih očetkam sa sebe. Nahranjena sam ljubavlju svojih roditelja, sestre, dece, prijatelja i komšija. Volim da se družim sa ljudima, imam dugogodišnja prijateljstva. Mislim da to čini zdravlje, a negovanje zdravlja je naša obaveza; ono se nalazi u našim dušama. Telo odreaguje na svaku ružnu i rđavu misao. Ubi vas pamet i kalkulacija, ovo se obraćam čitaocima. Rasteretite svoje duše i radujte se, izjavila je Tanja , dodajući da voli lepotu i da joj celi život služi.

– Kreme i šamponi su manje bitni. Užasno me nerviraju reklame koje obećavaju sreću koja dolazi spolja. Sreća se neguje drugačije i toj nezi posvećujem vreme. Ove bore koje imam zaradila sam najvećom radošću. Umem da starim, naša tela su propadljiva. Prezirem žene koje, ubrizgavajući otrove u svoja lica misle da će njihove oči biti manje ranjive. Džaba vam silikoni, koga ćete uveriti, sebe u ogledalu, šta? Da niste nikome ništa podarili, da niste imali ozbiljan i dubok život, nego šta? Ništa – rekla je svojevremeno Tanja za “Dnevni avaz”, dok je ostala upamćena njena izjava u emisiji “Život u trendu”: crkla bih kada bi me moji unučići sutra videli a ja izgledam kao neka plastična viršla.

Ranjavanje vidi kao odličnu stvar jer nas ono učini jačim, boljim, mekšim.

– Kada doživimo praštanje, onda i praštamo. Sami izaberemo šta ćemo da zapamtimo – kaže Tanja. – Mislim da je moja vrsta pameti to što sam umela da zaboravim sa najvećim zadovoljstvom sve one stvari koje su mi bile prepreka.

Ime srpske glumice krije tragičnu ljubavnu priču Ive Lole Ribara i prkosne Slobode

Čitajte Luftiku na Google vestima

208 Shares
208 Shares
Share via
Copy link