Novi Sad

Takmičenje kućnih pivara na Telepu 25. i 26. maja

“Klub Pivara Novi Sad” organizuje drugo po redu Takmičenje kućnih pivara u pravljenju omiljenog piva. Takmičenje će se održati 25. i 26.maja u Sportskom centru “Telep” u ulici Petefi Šandora 19, a to će biti prilika za sve ljubitelje craft piva da pokažu svoje umeće i uživaju u domaćem pivu.

Specifično za ovo takmičenje jeste to što se ne takmiče afirmisane pivare, već takmičari koji u kućnim uslovima prave pivo sa domaćim sastojcima. Iako kod nas još uvek nije dovoljno napredovao ovaj vid pivarstva, interesovanje za pravljenje domaćeg “craft” piva je u porastu, te je ova manifestacija od velikog značaja za rast i popularizaciju još uvek mladog, zanatskog pivarstva.

craft-pivo

 

Ovaj put prijavilo se preko 40 takmičara u više od 80 stilova “craft” piva. U toku dvodnevnog takmičenja biće organizovana i predavanja sa ciljem razmene iskustava. Takmičenje će biti podeljeno u pet kategorija (APA, Porter/Stout, IPA, Pale Lager, Pšenično), a pobednike će izabrati internacionalni žiri, sastavljan od članova iz Amerike, Srbije i Hrvatske.

Pored takmičarskog dela i predavanja, posetioce očekuje i muzički program, gde će prvog dana moći da poslušaju nastup Olivere Popović, mlade novosadske indi-pop kantautorke, a zatim i Shpiru sa svojim crossover hiphop/rock/breakbeat DJ setom. Drugog dana će nastupiti FunktastiCoalition, funk/jazz/fusion instrumentalni sastav, a posetioci će moći da čuju i DJ Smuka, koji će puštati pop i rock hitove svih epoha, isključivo sa vinila.
Netakmičarski deo programa obuhvata i 20 štandova na kojima će domaće pivare predstaviti svoje proizvode, a posetioce očekuje i bogata ponuda hrane, kao i video bim i projekcija finala Lige šampiona u subotu.

pivo-craft

Karte za događaj su u prodaji u Novom Sadu u ugostiteljskim objektima Trattoria Vapene (Fruškogorska 4), Tehnolog’s dogs (Maksima Gorkog 17a), Mosaic Beer Shop (Hadži Ruvimova 41), Pivoteka 77 (Bul.kralja Petra I 89), Beer Store (Pap Pavla 6), mogu se rezervisati na facebook stranici Klub Pivara Novi Sad, a biće dostupne i na ulazu na događaj, po ceni od 200din za oba dana takmičenja.

Pivopijski priručnik: Lista gradova gde se pije najjeftinije pivo

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

37 Shares
Share via
Copy link