Lifestyle

Pivopijski priručnik: Lista gradova gde se pije najjeftinije pivo

Kada je reč o pivu, svako ima svoju meru. Neki uživaju u pola litra, drugi više vole manje čaše i tri decilitra popularnog napitka od hmelja. List Lonli Planet piše gde je na svetu najjeftinija pinta piva.

Inače, pinta (britanska) iznosi nešto više od pola litra piva (568 mililitara), tako da će ovi rezultati reći koliko gde košta otprilike pola litra piva.

Dakle, ako se slučajno nađete u kafiću u glavnom gradu Venecuele – Karakasu, ne morate da brinete da li ćete naručiti rundu za ekipu. Naime, malo više od pola litra piva platićete u proseku 0,58 evra, pa ako ste napolju s društvom od 6,7 prijatelja, tura će vas izaći samo 4 evra!

Na suprotnoj strani, kao grad u kojem se toči najskuplje pivo, našao se Dubai.

Tu prosečna cena pinte iznosi 9,85 evra, pa je tamo teško platiti popularni napitak i sebi, kamoli drugima.

Istraživanje je sprovedeno u 177 svetskih gradova, a ustanovljeno je da ćete, naručujući pivo, bankrotirati i u Dohi (9,85 evra), Rejkjaviku (8,50 evra) i Oslu (8,1 evra).

S druge strane, nakon Karakasa, litre jeftinog piva popićete u Taškentu (0,67 evra) i Lagosu (0,72 evra), koji su drugi i treći najjeftiniji pivski gradovi planete.

Na listi se našao i Beograd sa 1,67 evra, što je srpsku prestonicu smestilo na 121. mesto, ispred Tirane koja je na 122. Što se tiče regiona, Ljubljana je na 82. mestu, Zagreb na 107, Podgorica na 116, Skoplje na 127, Srajevo na 128. mestu.

Na listi ima 177 zemlja.

Zabave o kojima se priča vekovima

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

65 Shares
Share via
Copy link