novi-sad
A. Milutinović
Vesti Novi Sad

Stvari koje će nam nedostajati u Novom Sadu

I tako vratili su nam fijaker u centar grada posle 50 godina, a Novosađanima je izgleda toliko nedostajao da su odlučili da fijaker ostane tokom cele godine. Postoje još neke stvari koje će nam nedostajati i bez kojih Novi Sad više nikada neće biti isti.

Isa i Bisa

labudovi-dunavski-park-d-savic
Novosadska ljubav: Dragutin Savić ©

Labudovi I Isa i Bisa su bili zaštitni znak Dunavskog parka i njegovi najpopularniji žitelji među životinjama. Ovaj par labudova je predstavljao poseban ukras jezera u najpoznatijem gradskom parku. Upravo taj par labudova, koje Novosađani znaju kao Isu i Bisu, boravio je u jezercetu Dunavskog parka poslednjih 15 godina. Iako je u Dunavskom parku atrakcija Ledena šuma Novosađani nikada neće zaboraviti ovaj par, jer Novi Sad bez njih nikada više neće biti isti.

dunavski-park-novi-sad-jese

Velika pečurka

Najpoznatija pumpa u Novom Sadu u Ulici Maksima Gorkog bb je bila poznata kao „Velika pečurka“. Projektovao ju je arhitekta Mirko Stojnić. Najpoznatija benzinsku pumpu u Novom Sadu bila je u oblike velike pečurke po kojoj je i poznata većini Novosađana. Pečurka imala je prečnik nadstrešnice 25 metara, a čitava nadstrešnica je bila na samo jednom stubu.

Teniski tereni kod Spensa

trzni-centar-novi-sad
youtube.com

Parcela pored Sportskog centra Spens na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara više neće izgledati isto. Umesto ragbi, teniskih, pomoćnih atletskih i terena za discipline bacanje koplja, kladiva i kugle, kao i parkinga sportskog centra Spens biće poslovni objekat.

Transplant

Kada je 1999. godine Internacionalna umetnička organizacija TECHNOKRATIA posle napornog i uspesnog rada na promociji i kreiranju domaće TECHNO i klubske scene odlučila da u saradnji sa najvećim domacim klubom PARADISO (SPENS, Novi Sad) pokrene serijal događaja TRANSPLANT osnovna ideja projekta je bila da se promovišu najbolji domaći Trance DJ-i, VJ-i i Live act-ovi i da se decentralizuju veliki kulturni dogadjaji izmestanjem iz prestonice.

Ima još mnogo stvari koje će nam nedostajati i zbog kojih ovaj grad više nikada neće izgledati isto. One će ostati u našim sećanjima. Ukoliko smatrati da treba da dodamo još nešto ovde napišite nam u komentaru.

Više o fijakerima pročitajte ovde

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Marina Mandadžić

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

1 Comment

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share