Novi Sad Vesti Novi Sad

Brzo i kuso: Promenada je počela da se ruši, i to na dan otvaranja (FOTO)

Nije prošlo ni 24 časa od otvaranja tržnog centra Promenada u Novom Sadu, a zabrinutost dela javnosti oko čitavog projekta pokazala se i više nego opravdanom.

Pored poznatih problema sa podzemnim vodama i mnogih tehničkih problema oko izgradnje samog objekta, dan nakon svečanog otvaranja odlomio se deo pokretnih stepenica.

Naime, lim sa donje strane stepeništa, koji inače pokriva celu konstrukciju, rađen je iz delova, pa je jedna kocka jednostavno otpala.

promenada stepenice

Fotoreporter NN zabeležio je događaj, a menadžer Promenade demantuje da se to dogodilo. Na molbu portala Nezavisne novine da objasni događaj, gospodin Stevović je rekao:

– Postoji komunikacioni protokol, pošaljite sva pitanja na mail.

Podsećamo, dugonajavljivani tržni centar pušten je u rad iako nije dobio upotrebnu dozvolu od Gradske uprave za urbanizam i građevinske poslove.

Već smo pisali o zakonskoj regulativi iz tačke 157. koja privremenu upotrebnu dozvolu definiše kao period od najviše godinu dana tokom kojeg se rade tehničke, infrastrukturne i bezbedosne provere objekta.

To znači da Promenada zvanično posluje u smislu slobodne posete građana, a da se takva provera još nije obavila.

Da li će građani Novog Sada sačekati na odgovor tehničkog direktora iz Južnoafričke Republike ili će se oglasiti neko od nadležnih i sprečiti moguću tragediju, ponukani događajem iz 2012. godine, kada je šestoro mladih ljudi tragično izgubilo živote tokom požara u diskoteci “Kontrast” upravo zbog loših bezbednosnih uslova?

Društvene mreže i portali su preplavljeni fotografijama i komentarima koji nedvosmisleno impliciraju da je odlazak u ovaj tržni centar doslovce – lutrija, a polupane pločice i fleke od farbe su zanemarljivo smešan problem u odnosu na infrastrukturni!

promenada unutrasnjost

Svoje razočarenje ne krije ni gospođa koja je zakupila lokal u ovom tržnom centru i na dan svečanog otvaranja sumirala svoje utiske.

– Na moju veliku žalost, bila sam prisutna poslednjih 10 dana u tržnom centru pred današnje otvaranje. Kao jedan od zakupaca sa velikim iskustvom u poslu mogu reći da nešto ovako neorganizovano nisam videla u svojoj karijeri. Noćas su krečili i postavljali pločice, ventilacioni sistemi ne rade, gradilište na sve strane, prašina. Ponašaju se kao da smo mi tu zbog njih, a ne obrnuto. Sramota, svima su uzeli debele pare, pa šta reći glavni projektant se pojavio na objektu koji je projektovao pre dvadesetak dana.

Rođenje Promenade i smrt Spensa u 10 surovih slika

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Ja sam čula da Promenada ne ugrožava Spens već Merkator. Navodno je vlasnik Promenade kupio i Merkator i Rodu, pa Merkatoru sledi rušenje u skorije vreme i na tom mestu će se izgraditi garaže i skladišni prostor, za Promenadu. Da li je samo zlonamerna priča ili istina – živi bili pa videli.
    što se promenade tiče, sve što je ova gospođa na kraju rekla je apsolutno tačno, mogu da potvrdim jer radim u jednom od lokala u Promenadi.

609 Shares
609 Shares
Share via
Copy link