Magazin

Stojković odgovorio Vidiću: “Ne može da me povredi neko kao on koji ne radi ništa”

dragan-stojkovic
Foto: Printscreen Sportski žurnal

Dragan Stojković Piksi, odgovorio je na izjave Nemanje Vidića, proslavljenog srpskog fudbalera, u kojima se spominjala zarada selektora i stručnog štaba naše fudbalske reprezentacije.

Intervju Nemanje Vidića za „NIN“ izazvao je mnogo pažnje u fudbalskom svetu Srbije, pa je i Piksi odlučio da se oglasi.

Naime, Vidić je rekao da je iz budžeta FSS za potrebe selektora i stručnog štaba „A“ reprezentacije izdvojeno 16 miliona evra za dve godine.

Selektor Piksi je, kao i FSS, rekao da to nije tačno, ali je propustio priliku da precizira brojke i otkloni (bar neke) sumnje.

– Nije – odgovorio je Stojković na pitanje novinara „Žurnala“.

Nije se tu zaustavio, ali nije otkrio ni istinu do kraja.

– Ako Vidić izađe sa informacijom gde se pominju selektor i stručni štab, onda mora da stoji iza toga. Radi se o klasičnoj obmani i zbunjivanju javnosti. On u tim godinama i sa takvim ambicijama ne sme da dozvoli nešto tako. Na kraju krajeva, da sam zaradio ne 16, već 116 miliona evra, u čemu je problem? Čiji je to novac, ko je te pare uneo u Savez? Nije to državni novac? – uzvratio je Piksi pitanjem.

Nije hteo da pricizira zaradu.

– Mogu tačno da vam kažem koliko smo zaradili, ali čemu to.

Nastavio je o Vidiću…

– Postoje poreski organi, tačno se zna koliko smo platili njima. Ne znam da li je Nemanja izmanipulisan, da li postoji grupacija koja ga je navela da kaže tako nešto.

Nije krio da je ljut na Vidića, a pomenuo je i izbore za predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

– Ne može da me povredi neko kao on koji ne radi ništa. Jako je ružno ono što je rekao. Pokazao je nepoštovanje prema meni. Kao selektor nisam mogao da mu pomognem, ni odmognem u želji da postane predsednik FSS. To nisu optužbe nego komentari koji ne priliče njemu. On je veliko fudbalsko ime, poštovao sam ga i uvek govorio lepo o njemu. Bili smo ponosni na njegove igre. Zatečen sam pre svega njegovim osnovnim neznanjem. Ako već pominje brojke, nekih 16 miliona, prvo mora dobro da se informiše. Treba neko da mu objasni i pojednostavi šta su bilansi, završni računi itd. Mesto za tu vrstu pitanja je sednica Skupština, čije je član.

Piksi ističe da se Vidić ne pojavljuje u prostorijama FSS.

– Nikad nije bio, niti će da dođe. Nismo svi te sreće da radimo i igramo u Engleskoj. Neko mora da radi i na drugim mestima. Ružno da se u tom kontekstu pominje moje ime. Može da me kritikuje, da mu se ne sviđa kako igramo, koje igrače pozivam. Napravio je autogol sa tajmingom. Mogao je da kaže pre ili posle, a ne dan-dva pred ceremoniju žreba, u Filharmoniji gde smo s ponosom predstavljali Srbiju – istakao je Piksi u intervjuu za „Sportski žurnal“.

Savez okupiran, igra očajna, Piksi bezrazložno ku*čevit, ali ne mari, idemo na EURO 2024.

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link