Magazin

Nemanja Vidić: “Da li moram prvo u zatvor da bih dobio funkciju?”

nemanja-vidic
Foto: Printscreen RTS Oko - Zvanični kanal

Proslavljeni srpski fudbaler Nemanja Vidić, koji je početkom godine predao kandidaturu za predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i ubrzo odustao od kandidovanja, upitao je javno da li bi trebalo i on da prvo ide u zatvor da bi sutra obavljao neku funkciju u srpskom fudbalu.

– I kako to da Dragan Džajić, koji je bio u zatvoru i priznao da se bavio malverzacijama, i Zvezdan Terzić, koji nije dokazao nevinost, već su procesi protiv njega zastareli, vode dve najveće organizacije u srpskom fudbalu – FSS i Zvezdu. To je pitanje koje svi treba da postavljamo – rekao je Vidić u intervjuu za NIN.

On je naveo da je to „poruka za sve ljude u Srbiji da se ne gleda rad, da uopšte nije bitno da li si radio dobro ili loše, bitno je da budeš podoban“.

Kako je rekao, „Džajić četiri godine nije uspeo da dokaže da je nevin i onda ga je pre 11 godina tadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić abolirao“, što je Džajić prihvatio i „time priznao da je krao Zvezdu, odnosno učestvovao u malverzacijama“.

Vidić je rekao da je Terzić „ponosan na to što je bio u zatvoru, priča da je tamo upoznao mnogo kvalitetnih ljudi“.

– Ja nemam problem da Terzić tako vaspitava svoju decu. Ali on te poruke šalje mojoj, našoj deci. Da je u redu da idete u zatvor, da je to put da ojačate i dođete do uspeha – naveo je Vidić.

On je istakao da Terzić ima „izuzetno dobar status u društvu, vozi dobar automobil, ima skup sat, putuje, kreće se u ‘visokom’ društvu“.

– I kako će sad bilo koji mladi momak da posluša oca i da krene da radi od 9 do 17 sati, muči se, bude pošten… Sve više dece hoće da budu Zvezdan Terzić. Da li to hoćemo da ostavimo našem društvu – poručio je Vidić, i dodao:

– Ili su Džajić i Terzić prevarili sistem, ili je sistem nas.

„FSS dao 16 miliona evra Piksiju i stručnom štabu“

Bivši reprezentativac Srbije je izneo informaciju da je FSS dao selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju i njegovom stručnom štabu 16 miliona evra za samo dve godine.

– Pošto sam ja član Skupštine, imam pristup informacijama koliko se novca troši u Savezu. Došao sam do podatka da je u zadnje dve godine za selektora i njegov stručni štab potrošeno 16 miliona evra. To je osam miliona evra godišnje – rekao je Vidić.

Shodno tome postavio je i važno pitanje Vidić.

– Da li je u redu trošiti toliki novac ako vidimo da smo mi mlada reprezentacija koja nema toliki izvor prihoda, da dajemo za selektora i za njego stručni štab toliko novca? Za dve godine 16 miliona evra – dodao je Vidić i rekao da je to ogorman novac.

Zapitao se zatim bivši reprezentativac Srbije kako će izgledati mesto selektora nakon odlaska Piksija.

– Ovde ne ulazim u kvalitete Piksija. Govorim samo sistemski, ako ćemo dovoditi trenere koji rade i u Kini i u Japanu i plaćati toliki novac za njih, šta ćemo kada bude Dragan Stojković odlazio i treba da dovedemo nekog trenera koji je već bio trener u ligama ‘petice’ – nastavio je Vidić.

“Znate li vi koliko imate para?”: Nemanja Vidić ocu preminulog fudbalera Zvezde uplatio 126.000 €

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link