Lifestyle Magazin

6 razloga zbog kojih je starija sestra najvažnija osoba u našem životu

starija-sestra

Ona je tvoja druga majka i tvoja najbolja prijateljica. Njena ljubav prema tebi je bezuslovna. Iako te ponekad kritikuje, uvek ti je podrška. Ona te uči mnogim životnim lekcijama i daje ti najbolje savete jer je ona već prošla ono sa čim ti tek treba da se suočiš.

1. Uvek je tu za tebe

Uprkos svemu kroz šta prolaziš, tvoja sestra je uvek uz tebe. Kad god si tužna, ona zna tačno šta treba da kaže da te razveseli.

Ako se svađaš sa roditeljima, ona će te uvek braniti, čak i kad nisi u pravu. U stvari, ona je jedina osoba koja te stvarno razume, i uvek se možeš osloniti na nju.

Na kraju krajeva, odrasla si pred njenim očima. Ona je uz tebe na svakom koraku tvog putovanja. I uvek će biti.

2. Ona je tvoja najveća obožavateljka

Odrastanje uz sestru oblikuje te u nezavisno i ambiciozno ljudsko biće. Čak i kada to ne primećuješ, ona ti pomaže da postaneš osoba kakva si oduvek želela da budeš.

Niko te neće podržati kao tvoja starija sestra. Ona će te uvek ohrabrivati da pratiš svoje najsmelije snove i pomoći će ti da postigneš svoje ciljeve. Štaviše, ona veruje u tebe više nego što veruje u sebe.

3. Ona te voli bez obzira na sve

Ako imaš stariju sestru, nikada se nećeš osećati usamljeno ili nevoljeno. Sestrinska ljubav je bezuslovna i nesebična.

Šta god da uradiš, znaš da joj se uvek možeš obratiti za savet ili potražiti rame za plakanje. Tvoja sestra je tvoja najbolja prijateljica koji će bez obzira na sve biti uz tebe.

Zapravo, braća i sestre koji se vole odrastaju u empatične i brižne osobe.

4. Ona brine o tebi

Bilo da imaš temperaturu ili ti je slomljeno srce, tvoja starija sestra zna kako da se brine o tebi. Ona zna najbolji lek za skidanje temperature i najdelotvorniju terapiju za lečenje tvojih povređenih osećanja.

Kad god ti je potreban neko za razgovor, ona je tu da te sasluša. Uvek ćeš joj biti prioritet.

5. Ona je brutalno iskrena

Svakome je potrebno da ga neko s vremena na vreme spusti na zemlju. Tvoja starija sestra je tvoj najbolji kritičar.

Nikada ti ne bi lagala, samo da bi se ti bolje osećala. Umesto da ulepšava istinu kao što bi to uradila tvoja prijateljica, ona će ti reći iskreno šta misli. A ti ćeš je poslušati jer znaš da je u pravu. Jer sestre su uvek u pravu.

6. Ona uvek razume

Kada si sa sestrom, možeš biti svoja. Ona razume tvoje blesave šale i poznaje značenje svakog izraza tvog lica. Nema potrebe za pretvaranjem, zato što ona može da pogodi šta te muči samo gledajući u tvoje oči.

Ona vidi šta je iza tvog osmeha i zna da li je on iskren ili krije dublje emocije.

Ako imaš stariju sestru, onda si stvarno srećnica. Svaki put kada imaš problem ili se desi nešto uzbudljivo, tvoja sestra je prva osoba sa kojom želiš razgovarati o tome.

Neće mnogo ljudi prolaziti kroz vatru zbog tebe, ali tvoja sestra definitivno hoće ako mora. Toliko te voli. Čak i kada postoje neslaganja među vama i kada te nervira, i ti nju bezuslovno voliš.

Ulepšajte sestri dan barem jednim od 25 najlepših citata o sestrinskoj ljubavi

Izvor: iheartintelligence.com

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

84 Shares
Share via
Copy link