Magazin Novi Sad

Vesna (59) je bila nedonošče ostavljeno ispod Kalemegdana, sada traži bliznakinju iz Novog Sada

vesna-petrovic
Foto: Privatna arhiva

Vesna Petrović je rođena 20. aprila 1963. godine i u potrazi je za svojom majkom i sestrom bliznakinjom. Ona je na Fejsbuk stranici “Gestohlene verkaufte Kinder suchen leibliche Eltern/ ihre Kinder exYu” koja je posvećena otetoj, usvojenoj deci… majkama, sestrama i braći, koji traže svoje najmilije napisala:

– Rođaci mojih usvojitelja su mi rekli da imam sestru bliznakinju i da živi u Novom Sadu. Moja krvna grupa je  B pozitivna. Myheritage DNK test nisam uradila ali uradiću uskoro. Ako nađem svoju majku ne krivim je, samo želim da je upoznam i  da saznam imam li nekog svog osim moje dece – ističe Vesna.

Ona se osvrnula na najraniji period, nakon rođenja, kada je završila u Zvečanskoj u Beogradu kao dete bez roditeljskog staranja i opisala šta je pretrpela kao beba pre nego što je usvojena:

– Moje pravo ime je Manojlović Nera. Nađena sam 10.5.1962. u šumici, ispod Kalemegdana nedaleko od stovarišta Tehnohemije, Donji grad u Beogradu. Imala  sam na sebi  belo ćebence, 2 bele pelene od flanela, zavoj sa pupčane vrpce. Bila sam u vreći braon boje, prekrivena maramom sa raznim figurama žute ,crne, plave i braon boje.

Ja sam nedonošče i nije se moglo ustanoviti čija sam, pa sam predata na čuvanje i negu u Zvečansku u Beogradu. Upis mi je izvršen na osnovu rešenja od 30.05.1963. Dali su mi ime i utvrđen mi je datum rođenja. U izvodu mi piše datum rodjenja, 20.04.1963. Usvojena sam u Ćupriji 1965. Menjaju mi ime i prezime u Vesna Petrović. Verujem da će me neko prepoznati… moja sestra bliznakinja verovatno liči na mene – napisala je ona i zahvalila se svima.

Izvor: Facebook/ Ljubica Seka “ Gestohlene und adoptierte Kinder“

Glumica Božidarka Frajt sa 36 saznala svoje poreklo: Oteta iz majčinog naručja, posle strahota logora usvojena u hrvatsku porodicu

Stefan Savkić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

68 Shares
Share via
Copy link