Lifestyle

Šta je maderoterapija i zašto svi pričaju o njoj?

Maderoterapija je popularna u svetu, a u poslednje vreme taj vid terapije ima sve više pristalica i kod nas. Reč je o tehnici masaže koja dolazi iz Kolumbije, a čiji je fokus na uklanjanje celulita drvetom. Maderoterpaija predstavlja dublji vid masaže uz pomoć koje se  popravlja ravnoteža energije, nestaje stres i oslobađaju se mišići i zglobovi od bolova.

Temelji se na drevnoj orjentalnoj tehnici manipulacije drvetom koja se praktikuje vekovima, za različite svrhe, a namenjena je osobama sa disproporcionalnim, lokalizovanim masnim naslagama, viškom vode, toksinima u potkožnom tkivu, borama i celulitom.Ova masažna tehnika je vrhunska alternativa običnoj masaži za pacijentkinje sa vidljivim celulitom, jer izvanredno poboljšava proporcije tela i izgled kože na tretiranim predelima.

Ovaj postupak pomoću anatomski oblikovanih drvenih oklagija uništava nagomilane masnoće i toksine, a istovremeno unapređuje celokupno zdravlje. Terapija pomaže redefinisanju kontura tela, smanjuje celulit i olakšava gubitak težine. Drvene oklagije omogućavaju primenu pritiska koji pojačava raspad debelog i fibroznog celulita, kako bi se prirodno eliminisao zajedno sa drugim toksinima.

Prednosti:

100% prirodno, neinvazivno i bez kontraindikacija
Opušta mišiće
Podstiče limfnu drenažu
Uklanja toksine
Ubrzava metabolizam
Uništava celulit
Topi masti
Tonira i zateže kožu

maderoterapija2
Zdravija.com

O tretmanu

Ova tehnika podrazumeva niz ponavljajućih pokreta, korišćenjem oko desetak različitih drvenih alatki. Drvene oklagije manipulišu ciljanim područjima koja obuhvataju: mišiće, masnoće i celulit, podstičući limfni sistem, kako bi se telo oslobodilo pohranjenih toksina. Ovo oslobađanje toksina dalje utiče na metabolizam koji eliminiše masnoću. Pokreti oklagijama takođe razbijaju tvrdoglave naslage celulita, čime se smanjuju ispupčenja i izglađuju rupice od “narandžine kore”.

Pozitivni rezultati su vidljivi nakon prve terapije, a za još bolje rezultate potrebna su 3 tretmana sedmično. Dugoročni rezultati zavise od veštine terapeuta, te intenziteta i brzine njegovih ili njenih pokreta, broja primenjenih tretmana, kao i ukupne brige o zdravom životu.

Koji delovi tela najbolje reaguju na oblikovanje tela maderoterapijom?

Gornji bokovi
Butine
Struk
Ruke i noge
Stražnjica
Trbuh

Koje su druge koristi ove terapije?

Maderoterapija opušta um i telo, te smanjuje psihičku i fizičku napetost. Ona takođe podstiče cirkulaciju krvi i limfnu drenažu koje utiču na poboljšanje opšteg zdravlja.

Glavne aplikacije su:

Maderoterapija tela

Primenjuje se u estetske svrhe, za smanjivanje gojaznosti i oblikovanje figure. Može se koristiti za opuštanje, smanjivanje nivoa stresa, kao i za lečenje kontraktura izazvanih lošim držanjem ili smanjenom fizičkom aktivnošću.

Anticelulit maderoterapija

Cilj ove aplikacije je eliminacija toksina koji se skupljaju u različitim delovima tela kao što su kukovi, noge, bedra ili stomak. Ova vrsta masaže aktivira mikrocirkulaciju u tretiranoj oblasti, a takođe eliminiše zadržavanje vode, masti i toksina u tretiranim delovima tela. Takođe se koristi za oblikovanje i učvršćivanje zadnjice.

Masažom dopiremo duboko unutar kože čime se aktiviraju ćelije iznutra. Zbog toga terapija je posebno efektivna za:

  • Oblikovanje struka
  • Eliminaciju sedalnog dela na bokovima
  • Definisanje nogu
  • Zatezanje butina i nogu
  • Smanjenje obima struka
  • Definisanje ruku

Ključ uspeha i popularnosti maderoterapije leži u njenoj sposobnosti da izbaci toksine iz organizma. Poznato je da je ljudsko telo puno takozvanog metaboličkog otpada koji se akumulira zbog nezdrave ishrane, kozmetičkih preparata i uticaja iz okruženja. Telo reaguje na ove toksine tako što stvara više limfe oko ćelija nastojeći da ih na taj način izbaci. Usled povećane tečnosti telo izgleda naduveno i celulit je vidljiv. Počinjete da izgledate starije, teže i nezdravije nego što zaista jeste. Sa starenjem organizma ovaj problem postaje i ozbiljniji. Čak i kada počnete da se hranite zdravije i redovno vežbate, ne možete tako lako da se oslobodimo nagomilanih masnoća I celulita. Uvek ostaju neke kritične regije koje zahtevaju dodatni tretman i napor. To su najčešće butine, kukovi, zadnjica i stomak. Uz pomoć maderoterapije ćete se osloboditi toksina, a telo će prestati da proizvodi velike količine limfe, izgledaćete mršavije i koža će vam biti čvršća i zategnutija.

Maderoterapija Beograd – svi saloni + cene i preporuke

Čitajte Luftiku na Google vestima

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

78 Shares
Share via
Copy link