Novi Sad Zdravlje

Ovo je najbolji novosadski fizijatar: Poliklinika Galetić postavila standarde u fizikalnoj medicini i rehabilitaciji

Galetić naslovna

Muče vas uporni bolovi u ramenu, u kičmi ili kolenu? Imate išijas, ili vam diskurs hernija na svakom koraku zagorčava život, a cervikalni sindrom stvara nesnosan bol u vratu? A možda se rekreativno ili profesionalno bavite sportom, pa najbolje znate kako povrede mogu da vam otežaju kvalitet života? 

Bez obzira da li da li smo sportisti  ili ne, i na godine koje nosimo – svako od nas je, po ko zna koliko puta poželeo da se oslobodi bola zauvek! 

Savet br. 1 je da ne trpite i ne čekate da bol sam od sebe prođe, ili pokušate da ga zamaskirate tabletama, već da poslušate svoje telo i potražite stručnu pomoć! 

Ako možda niste sigurni kome da se obratite, Galetić poliklinika je bez sumnje uvek najbolja preporuka!

Bol je stvar prošlosti kada dođete u Polikliniku Galetić

Kad vam je potreban fizijatar Novi Sad se može pohvaliti medicinskom ustanovom koja je apsolutni lider iz oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije, sportske medicine i ortopedije, ali i estetske i antiaging medicine, kako u zemlji, tako i u regionu. 

U novim prostorijama, opremljenim najmodernijim medicinskim aparatima okupljen je tim vrhunskih stručnjaka kako bi još bolje i više brinuo o vašem zdravlju i izgledu.

Ova renomirana medicinska ustanova može da se pohvali sa više od 20.000 zadovoljnih i izlečenih pacijenata, a pristup svakom pacijentu je jednako ozbiljan i stručan, zasnovan na naučnim principima.

A ovako je sve počelo…

Davne 1990. godine, u Novom Sadu, osnovana je prva privatna specijalistička ordinacija za fizikalnu medicinu u regionu. Njen začetnik, mr sc. dr Vladimir Galetić, specijalista hirurgije i sportske medicine, tadašnji upravnik Klinike za dečiju hirurgiju u Dečijoj bolnici, iskusan i poštovan lekar fudbalske reprezentacije Jugoslavije i najvećih domaćih klubova, imao je viziju da pruža svoje usluge sportistima, ali i svim građanima kojima je bila potrebna rehabilitacija.

Proširenjem i unapređenjem zdravstvenih delatnosti Ordinacije Galetić, nastala je i Poliklinika Galetić, koja je godinama rasla, modernizovala se i došla do nivoa na kojem je danas – široko poznata i poštovana poliklinika sa vrhunskim stručnjacima.

O kvalitetu rada Poliklinike Galetić svedoči i zanimljiva činjenica da su im mnoge poznate ličnosti iz sveta sporta, muzike i estrade ukazale svoje poverenje, a oni su im uzvratili potpunim izlečenjem. Dejan Savićević, Dragan Stojković Piksi, Peđa Stojaković, Monika Seleš, Tatjana Ječmenica, Španović, Šarčević, Lepa Brena, Luis, samo su neki od njih.

Višedecenijska tradicija kvaliteta

Dugogodišnju praksu svog oca nastavio je dr sc. med Goran Galetić, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije i akupunkturolog , koji danas predvodi tim dokazanih stručnjaka Poliklinike Galetić. 

Uz permanentno praćenje i usavršavanje inovacija u medicini, uz primenu najsavremenijih tehnologija, objavio je više stručnih medicinskih radova u domaćim i stranim časopisima. 

Dr sc. med Goran Galetić redovno učestvuje i na domaćim i stranim kongresima i seminarima iz oblasti fizikalne medicine, gde uspešno prezentuje svoje radove. Kao predavač na kongresima širom zemlje i sveta, nesebično edukuje svoje kolege, prenoseći svoje bogato znanje i iskustvo.

Jasno je da najveća  vrednost njihove porodične medicinske doktrine leži upravo u tome što se znanja i iskustva nasleđuju i unapređuju.

Oni ne idu u korak s vremenom, već ispred vremena! Shockwave: apsolutno briljantna inovacija!

Nakon što je mr sc. dr Vladimir Galetić, prvi u regionu uveo revolucionarnu terapiju Shockwave talasima kao neinvazivno rešenje za bol mišićno-skeletnog sistema, ona se danas vrlo uspešno primenjuje u ovoj poliklinici. 

Shockwave terapija

Shockwave terapija  radijalnim udarnim talasima je moderan i visoko efektivan metod lečenja povreda i bolova, izvanredan za pacijente sa hroničnim bolom, koji ubrzava proces ozdravljenja aktivacijom snage isceljenja organizma pacijenta. Stimulišući metabolizam, poboljšava krvnu cirkulaciju, a oštećeno tkivo se postepeno regeneriše i zaceljuje. 

Jedni od retkih u regionu koji koriste fantastičnu terapiju dekompresije kičme

Imate li bolove u kičmi i vratu, trnjenje u ekstremitetima? Ovi simptomi ukazuju na moguće uklještenje nerava. Na sreću, postoji rešenje!

Poliklinika Galetić  jedna je od retkih u regionu koja sprovodi izuzetno efikasnu, revolucionarnu metodu istezanja kičme, poznatu kao dekompresiona terapija kičme ili spinalna trakcija.

Pomoću spinalne trakcije ne samo da ćete se rešiti bola, već možete izbeći i hirurški zahvat! Ova izuzetna terapija uklanja pritisak na nerve i okolna tkiva, čime se postiže otklještenje nerava i razdvajanje pršljenova, povećanje protoka kiseonika, obnavljanje tkiva, jačanje kičme i povećanje pokretljivosti.

Sam tretman je potpuno prirodan, prijatan, bezbolan i pruža neverovatne, dugotrajne terapijske efekte. 

I zato nemojte trpeti bol, već kontaktirajte ovu sjajnu medicinsku ustanovu i zakažite pregled. 

Indiba terapija: Inovativna regenerativna metoda

Indiba Active ćelijska terapija, zasnovana na visokofrekventnoj struji, efikasno tretira bolove u različitim delovima tela, uključujući kolena, leđa, vrat, kukove i ramena.

Bezbedna je i bezbolna, pristupačna pacijentima svih uzrasta. Prodire duboko u ćelije i podstiče regeneraciju, maksimalno ubrzavajući proces ozdravljenja.

Da biste započeli ovu revolucionarnu terapiju, neophodno je zakazati pregled kod specijaliste fizikalne medicine i rehabilitacije dr sc. med Gorana Galetića, koji će odabrati odgovarajuću terapijsku proceduru prilagođenu baš vašim potrebama. 

Vrhunska fizikalna medicina i rehabilitacija – Recite zbogom bolu!

U odnosu na vrstu energije koju se koristi, postoji mnogo vrsta fizikalnih procedura. Kineziterapija, radijalna (shockwave terapija), elektroterapija, magnetoterapija, laseroterapija – samo se neke od mnogih kojima ovaj centar raspolaže.

Vrhunska fizikalna medicina i rehabilitacija - Recite zbogom bolu!

Poliklinika Galetić ima najviše znanja i iskustva u fizikalnoj medicini i rehabilitaciji kod lečenja svih vrsta povreda i bolnih stanja:

 • Bolovi i problemi sa kičmom (išijas, lumbalni sindrom, diskus hernija, spondiloza …)
 • Povrede i bolovi u zglobovima i ligamentima (koleno, rame, lakat, skočni zglob…)
 • Povrede i bolovi u mišićima (istegnuća, udarci, rupture…)
 • Neurološka oboljenja (cervikalni sindrom, moždani udar, neuralgije, glavobolje, migrene…)
 • Reumatska oboljenja (degenerativna oboljenja zglobova-artroze, artritisi, giht…)
 • Rehabilitacije posttraumatskih stanja (nakon preloma, povreda, operacija)

Sportske povrede i lečenje – Vratite se na teren brzo i u što boljoj formi!

Profesionalno bavljenje sportom izlaže telo ogromnim naporima i kao posledica često se javljaju sportske povrede, koje mogu biti akutne, hronične ili povrede preopterećenja. Najčešće su prisutne povrede mišića, tetiva, ligamenata i zglobova. 

Zajedno sa svojim stručnim timom, dr Galetić pruža vrhunsku uslugu profesionalnim sportistima, u cilju njihovog brzog i kvalitetnog oporavka i izbegavanja novih  povreda.

Regenerativna PRP terapija

PRP terapija predstavlja korišćenje plazme bogate trombocitima – PRP (Platelets Rich Plasma) koja je deo krvne plazme i odlično je rešenje za ubrzanje procesa ozdravljenja muskuloskeletnog sistema na prirodan način, bez podvrgavanja pacijenta većim zahvatima.

Sam princip predstavlja jednu od poslednjih dostignuća u svetskoj medicini i koristi prirodnu sposobnost organizma da se izleči.

Najbolja dijagnostika, kompletni pregledi i lečenje ortopedskih pacijenata 

Iskusni ortopedi i traumatolozi Poliklinike Galetić pomoću najmodernije opreme konzervativno i operativno leče sve vrste povreda kostiju, zglobova i mišića, kao i hronična degenerativna i zapaljenska oboljenja koštano-zglobnog sistema, kao i pripremu pacijenata za operativne zahvate (operacije kuka, kolena i sl.)

 • Ultrazvučno snimanje zglobova, mišića i ligamenata
 • Ultrazvučno snimanje kukova kod beba
 • Stimulacija zarastanja preloma
 • Pregled i lečenje deformiteta stopala (ravna, kriva)
 • Pregled i lečenje svih vrsta povreda i bolova
 • Pregled i lečenje deformiteta kičme (skalioza, kifoza, lordoza)
 • Lečenje degenerativnih promena – artroza
 • Pregled i lečenje krivog vrata (tortikolis)
 • Lečenje plazmom bogatom trombocitima

Ultrazvučna dijagnostika lokomotornog sistema

Za razliku od većine dijagnostičkih metoda, ultrazvuk omogućava pregled pacijenta u realnom vremenu i veoma preciznu, bezbednu dijagnostiku mišićno-skeletnih oboljenja. Danas se koristi u skoro svim granama medicine za detekciju raznih vrsta povreda i oboljenja.  

Mogućnost neograničenog  broja ponavljanja pregleda i praćenja bolesnika, pristupačnost, neinvazivnost, odsustvo jonizujućeg zračenja – glavne su prednosti ove metode. 

Ultrazvučni pregled kukova kod beba

Pri prvoj poseti lekaru ili savetovalištu za bebe, nezaobilazan je i pregled kukova kod novorođenčadi. Upravo u tom periodu javlja se jedan od tri najčešća problema u zglobu kuka kod dece. Ukoliko je dijagnoza postavljena na vreme i ukoliko se započne sa terapijom, poremećaj se koriguje bez posledica. 

Ultrazvučna dijagnostika direktno zavisi od znanja i iskustva ispitivača, a u ovoj poliklinici se primenjuje već više od 20 godina.

Pregledi, lečenje i rehabilitacija dece: Od novorođenčeta do punoletstva

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije, svako 5. dete u našoj zemlji ima loše držanje, a 70% osnovaca je nedovoljno fizički aktivno. Kao posledica takve statistike javljaju se česti deformiteti kičmenog stuba, kao i drugi zdravstveni problemi.  

Bitan faktor je i savremeni način života koji podrazumeva dugo sedenje ispred računara, televizora ili igranje igrica. Fizikalna terapija pomaže u lečenju, ali ona podrazumeva vreme strpljenje i disciplinu.

Pregledi, lečenje i rehabilitacija dece

Najčešći problemi sa kojima se roditelji susreću kod dece su ravna stopala, krivi vrat, kriva kičma, razvojni poremećaji kuka, krive noge kao i česte povrede koje nastaju tokom dečije igre.

Izuzetno je važno da, čim primetite neki od ovih poremećaja, posetite ortopeda  i dečijeg fizijatra.  Ukoliko se pregled obavi na vreme, svi ovi problemi su u najvećem broju slučajeva rešivi. 

Schrot metoda –  najefikasnije vežbe za ispravljanje kičme

Šrot (Schroth) metoda je sistem vežbanja koji se primenjuje u savremenoj kineziterapiji kod skolioze. Skolioza (bočno zakrivljenje kičme) može uzrokovati bol, neravnotežu i dugoročne zdravstvene probleme, a rana dijagnoza i pravilno lečenje su ključni za sprečavanje napredovanja deformiteta.

Idući uvek ispred vremena, Poliklinika Galetić se uvek može pohvaliti naprednim tehnikama, uključujući i izuzetnu Schroth metodu, posebno efikasnu u ranoj fazi skolioze, dajući fokus specifičnim vežbama, koje ciljaju obnavljanje ravnoteže kičmenog stuba.

Schrot metoda

Ističemo da ova ustanova, pored individualinh, sprovodi i kolektivne tretmane, uz program vežbi koje se određuju individualno za svako dete. 

Zakažite pregled, i sprečite nastanak posturalnog deformiteta kod vašeg deteta .

U Poliklinici Galetić uspešno rešavaju i sledeće povrede i stanja kod dece:

 • Povrede koštano-mišićnog sistema
 • Reumatološka oboljenja (artritisi)
 • Kašnjenje u psihomotoričnom razvoju
 • Lezije perifernih nerava

I zdravlje i lepota: Sve pod istim krovom

Sa neprocenjivim iskustvom koje u radu sa pacijentima grade više od 30 godina, Galetić poliklinika uz širok spektar medicinskih usluga, važi i za lidera u oblasti estetske i antiaging medicine, primenjujući najprestižnije i dokazano najefikasnije tretmane, kao i metode za mršavljenje i preoblikovanje tela. 

Estetska i Antiaging medicina : Za očuvanje vašeg prirodnog i lepog izgleda

Estetski i antiaging tretmani odavno su postali uobičajeni način očuvanja prirodnog i lepog izgleda. Poliklinika Galetić ima rešenje za najrazličitije estetske probleme lica i tela: bore, celulit, opuštenu kožu, višak kilograma i druge, rešavajući ih bezbolno i bezbedno uz pomoć najefikasnijih tretmana. A što je najvažnije, rezultati su odmah vidljivi i trajni!

Estetska i antiaging medicina

Osim filera, u Poliklinici Galetić dostupni su vam i botoks, PRP, mezoterapija, mezoniti i brojne druge najtraženije savremene estetske i antiaging procedure.

Recite zbogom celulitu!

Ističemo da Poliklinika Galetić jedina kombinuje 4 najefikasnije metode za uklanjanje celulita. To su Shockwave terapija, anticelulit Masaža, kompjutersko jačanje mišića i biostimulacija sa pratećim programima, čijom moćnom kombinacijom možete postići fantastične rezultate i rešiti sve probleme sa celulitom, ali i mršavljenjem, opuštenom kožom i mišićnim tonusom.

Stručni terapeuti, prijatan ambijent, najmoderniji aparati i uvek nasmejan tim Poliklinike Galetić su razlog više da im ukažete svoje poverenje.

Za očuvanje vašeg zdravlja i lepote verujte iskusnima – Poliklinika Galetić!

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika Promo

Ovo je promotivni tekst stvoren u laboratoriji redakcije portala Luftika. Ako želite da vaš brend bude ovako predstavljen, kontaktirajte nas na marketing[@]luftika.rs.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link