Magazin

Srpski Pink Panteri maznuli najređi dijamant na svetu i sludeli holandsku policiju (VIDEO)

Pink Panteri iz Srbije
Foto: rtlnieuws.nl, U stili serije Piki Blajnders

Mada sa zakašnjenjem od skoro mesec dana, mediji s dozom radosti danas (29.07) izveštavaju o spektakularnoj pljački najređeg dragulja na svetu koju je izvela Pink Panter grupa sa Balkana.

Oružana pljačka na sajmu

Naime, holandski istražitelji, kako prenose tamošnji mediji, intenzivno tragaju za osumnjičenom petorkom, koja je maskirana upala na sajam umetnosti i antikviteta TEFAF pre mesec dana, izvršila oružanu pljačku i odnela poseban žuti dijamant, a sva sumnja pada na „Pink pantere“ sa Balkana.

Zuti dijamant
Oružana pljačka dogodila se 29. juna u jutarnjim časovima na veoma posećenom sajmu umetnosti TEFAF u MECC-u u Mastrihtu, prenosi RTLnieuws.

„U pljački niko nije povređen, ali je ukraden nakit, žuti dijamant, jedini takav na svetu. U potrazi smo za najmanje petoricom odbeglih i postoji bliska saradnja sa belgijskom i nemačkom policijom“, saopštila je tamošnja policija.

Oni su naveli i detaljan opis ove pljačke i objavili da su nakon krivičnog dela uhapsili dve sumnjive osobe, ali su one nakon informativnog razgovora puštene na slobodu.

„Ubrzo nakon pljačke, policija je uhapsila dve osobe i to mladiće stare 22 i 26 godina i obojica uhapšenih su iz Belgije. Ove dve osobe su upravljale vozilom sive boje sa belgijskim registarskim brojem koji je zaustavljen A2 ispred tunela Vilem Aleksander u pravcu juga“, kaže policija i dodaju:

Ponašali su se toliko sumnjivo da je u to vreme bilo dovoljno razloga da se uhapse zbog sumnje da su umešani u pljačku. Međutim, oni su pušteni 30. juna i ovi više nisu osumnjičeni u ovoj pljački.

Sumnja se na Srbe

Ova pljačka digla je celu Holandiju na noge i svi se pitaju da li su kradljivci dijamanata Srbi.

Sumnja se da su u pitanju „Pink panteri“ sa Balkana, i da su u pitanju verovatno Srbi, jer su oni i više nego poznati članove ove ozloglašene bande, pišu holandski mediji.

Istražitelji su se oglasili 4. jula i objavili nove fotografije i video-snimke pljačke. Na fotografijama se jasno vide lica razbojnika, njihovo bekstvo, kao i slika mogućeg petog člana bande.

„Nepoznati muškarac, inače, peti osumnjičeni kupio je kartu za četvoricu razbojnika kako bi mogli da uđu na sajam. Policija sumnja da su naočare koje nose razbojnici deo njihove maske“, naveli su holandski mediji.

Izvor: Nova.rs

Srbija odbila izručenje Pink Pantera osumnjičenog za najveću pljačku u istoriji Engleske

Luftika redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

150 Shares
150 Shares
Share via
Copy link