Magazin

Usvojili su ga radnici pumpe, a on je spasio život jednom od njih (VIDEO)

Labrador je mesecima živeo na ulici, gde je lutao gladan i usamljen, a onda su radnici jedne benzinske pumpe odlučili da ga usvoje i nazovu Rendi.

On je u početku bio vrlo nepoverljiv i niko nije mogao ni da nasluti kako će im se Rendi odužiti. Labrador je danas njihova nezvanična maskota.

Tragedija u najavi

Naime, jedne večeri dva naoružana pljačkaša napali su radnike pumpe, tražeći da im se otvori ured gde stoji novac.

Počeli su udarati radnika i gurati ga, dok nije pao na zemlju. Odjednom se pojavio pas, heroj, koji se usprotivio pljačkašima.

Rendi je spavao u skladištu firme kada je začuo viku i istog je trena dotrčao da otera napadače. Preplašio ih je i pljačkaši su pobegli.

Bezuslovna zahvalnost

Vlasnik pumpe, Gerardo Aguilar, rekao je za The Dodo:

“Iznenadio nas je sve i, ako je to moguće, sad smo još i više ponosni na njega. Da nije bilo Rendija, ko zna kako bi sve završilo. Pokazao nam je koliko nam je odan i koliko je srećan što je s nama.”

labrador pumpa

Udomi, ne kupuj

Nuria Arelano, česta mušterija ove benzinske pumpe, kazala je za Dodo da tu dolazi da natoči gorivo samo zato što se može malo družiti s Rendijem.

Nada se da će i drugi poslovni subjekti odlučiti da otvore svoja vrata napuštenim psima. Prema njenim rečima, zbog njega je dolazak na pumpu čudesno iskustvo. Ona ga zovne, a on dotrči, popne se na vrata njenog automobila i približi svoju njušku.

rendi

Ova priča je još jedan u nizu “dokaza” koji potvrđuje da je imati psa (pogotovo udomiti jednog sa ulice) dobra stvar, pa čak i na poslu.

Pogledajte video koji je zabežila nadzorna kamera.

Psi ispred bolnice strpljivo čekali beskućnika koji brine o njima (FOTO)

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
88 Shares
Share via
Copy link