Novi Sad

U Sremskoj Kamenici ponovo počinje sa radom Srednja škola unutrašnjih poslova

policija
Foto: Centar za osnovnu policijsku obuku

Novi Sad, tačnije Sremska Kamenica, ponovo će dobiti srednju školu za obuku policijskih službenika, prvi put nakon 2009. godine, kada je formalno ukinuta i potpuno transformisana u Centar za osnovnu obuku policijskih službenika, a nastava je trajala do godinu dana.

Sada je Vlada Srbije donela odluku o (ponovnom) osnivanju Srednje škole unutrašnjih poslova “Jakov Nenadović” u Sremskoj Kamenici, objavljeno je u Službenom glasniku, a prenosi N1.

“Škola će, počev od školske 2023/2024. godine, ostvarivati planove i programe nastave i učenja stručnog obrazovanja i vaspitanja u četvorogodišnjem trajanju u području rada stručne škole: ekonomija, pravo i administracija”, stoji u Službenom glasniku.

Do imenovanja Školskog odbora, Vlada je obrazovala Privremeni školski odbor, koji čine većinom oficiri policije.

Kako je navedeno, do imenovanja direktora škole, njegove poslove će obavljati Vesna Đurović, profesorka fizičkog vaspitanja iz Sremske Kamenice, kao vršilac dužnosti direktora škole.

Učenicima upisanim u školu obezbediće se smeštaj i ishrana u internatu Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i udžbenici, školski pribor, odeća, obuća i druga oprema neophodna za pohađanje nastave i boravak u školi, u skladu sa ugovorom koji škola zaključuje sa tim ministarstvom, dodaje se u odluci o osnivanju.

Srednja škola unutrašnjih poslova ranije je postojala u Kamenici, a trenutno je tamo Centar za osnovnu policijsku obuku, kao jedina ustanova za osnovnu obuku policije u Srbiji, piše 021.rs.

Od 2007. tu se obučavaju devojke i mladići koji su već završili srednju školu. Nastava traje do godinu dana.

Proces transformacije Srednje škole unutrašnjih poslova u Centar za osnovnu policijsku obuku počeo je 2005. godine.

Do avgusta 2009. paralelno su radili srednja škola i centar za obuku. Tada je svoje školovanje završila poslednja, 38. klasa učenika škole.

Izvori: N1, 021.rs

Novosadska policija ne zna zakon, ali biciklistima naplaćuje 5.000 za vožnju stazom u suprotnom smeru

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

971 Shares
971 Shares
Share via
Copy link